Triumph представя един по-практичен турър с името Sprint GT.

3
Добави коментар

Triumph представя един по-практичен турър с името Sprint GT.

Пет години след представянето на модела Sprint ST, който както сочи абревиатурата е спортен турър, британският мотоциклетен производител Triumph пуска на пазара негова по-практична версия с означението GT към името. Разликата е само в една буква, но е съществена.

Новият мотоциклет набляга по-сериозно върху туристическия аспект, но без да губи дори частица от генетично заложения му спортен характер. Sprint GT използва рамата на ST, докато всеки друг значим детайл по него е изцяло нов. Позицията за езда е по-изправена и удобна, подобрена е защитата, която предния обтекател осигурява на водача, управлението също е претърпяло положително развитие, а освен това машината идва стандартно оборудвана с ABS и две странични багажни отделения, всяко от които с обем 15,5 литра. Фейслифтът пък е очевиден за всеки.

Ауспухът изпод седалката е заминал в небитието, заменен сега от дясно разположена, много повече по туристически, масивна тръба. Това сваля от теглото на мотора и спомага за по-доброто представяне на двигателя. При Sprint GT редовият трицилиндров агрегат дава 5 к.с. мощ отгоре, сравнен със ST. Въртящият момент също е малко покачен, а разпределението на добавената мощност е много по-ниско в оборотния диапазон отпреди, за едно по-плавно туристическо возене. Спирачките и окачването на свой ред са били ревизирани. Задното окачване вече позволява да бъде дистанционно регулирано, т.е. без нужда от инструменти, според съответните предпочитания.

Triumph GT се очаква да дебютира през есента като модел за 2011 година. Изборът от цветове се свежда до познатите за този производител синьо или сребристо сиво. Цената на туристическия мотоциклет във Великобритания се очаква да е от порядъка на £9499.