Зверушка – Детски сайт с много забавления

16
Добави коментар
liolio
liolio

Хартиени играчки    
Направи си сам    
Приказки с картинки    

 

Днес, с детето ми, правихме декоративни яйца за Великден. Това занимание так ни увлече и очарова, че решихме да предложим тази идея за работа с деца, направа на декоративни яйца за Великден със собствени сили. за украса на домашния интериор. Процесът е дълъг, но много интересен. Като резултат имаме ярки и красиви яйца и не по-лоши от тези които продават, а може и би и по-добри. Такива яйца, направени с душевна топлиина е приятно да получиш като подарък, като сувенир за празника.

 
    Прочети пълната статия  

 

Ето че вече съвсем малко време остана до коледните празници. Започва предпразничната суета, в магазините се продават различни новогодишни аксесуари и сувенири за новогодишния и коледния декор. Но въпреки всичко това, особенно ако имаме деца в къщи, ни се иска да направим новогодишна и коледна декорация заедно с децата.

 
    Прочети пълната статия  

 

 
Даже не знам, как е по-правилно да се каже – апликация от пластилин или мозайка от пластилин, но този вид творчество е много интересен. Работата с пластилин винаги е била удоволствие, той е мег и еластичен, което е не малко важно при заниманията с деца. Играейки с пластилин, може да създадем необикновенни творби, превръщайки ги в шедьовртите на нашите деца.

 
    Прочети пълната статия  

 

Ето вече съвсем скоро пак ще настъпи дългоочакваната зима. Зад прозореца вече лежи бял, пухкав сняг и ни се иска да започнем подготовка за новогодишния празник. Тъй като времето лети бързи, ние с дъщеря ми решихме предварителон да направим новогодишни сувенири. Преглеждайки голямо количество интересна информация, ние решихме да направим своя индивидуална колекция снежни човеци от подръчни материали. Когато първия снежен човек беше готов, детето беше във възторг, поиска да направим оше няколко за новогодишния декор.

 
    Прочети пълната статия  

 

 

Креповата хартия – идеалният материал за творчество. Благодарение на своята разтегливост, тя прекрасно подхожда за творчески проекти от хартия. Особенно добре от нея могат да се правят цветя. Малко търпение и можем да направим красиви букети за празник или просто да украсим дома. А днес ще ви покажем как да направим минзухари – малки цветя, които се появяват в началото на пролетта почти под снега.

 
    Прочети пълната статия  

 

Това е руска народна приказка с картинки, в която се разказва за момиче, Снежанка, което било направено сняг от своите родители. Иван и Мария толкова силно искали да имат деца, че в последствие тя оживяла и им станала дъщеря – мила и нежна.Но един ден, когато лятото дошло и слънцето станало горещо, Снежанка скочила над огън и се превърнала в светло облаче.Казват, че родителите и още бродят по гори и поля, дъщеря си да търсят – Снежанка.Ако отидеш в гората огледай се: няма ли да видиш Иван и Мария? Мария с жълта кърпа, и Иван с лилава риза. Те са винаги с заедно, неразделни.

 
    Прочети пълната статия  

 

Денят на Свети Валентин, или денят на влюбените – празник, който на 14 февруари празнуват много хора по целият свят. В нашата страна този празник особенно се харесва на младежта, та нали това е отличен случай да се признаеш в любов на скъпия за теб човек. Всички, празнуващи този празник, подаряват на скъпите за тях хора цветя, бонбони и особенни малки поздравителни картички с любовни пожелания – валентинки. В навечерието на Свети Валентин в магазините се появяват огромно количество валентинки. Но независимо от това поздравителните картички направени със собствени сили могат много по-добре да разкажат на любимия човек за дълбоките и топли чувства.

 
    Прочети пълната статия