Moon magazine » Blog Archive » Инцидент или убийство погуби 22-годишна поп-фолк дива

7
Добави коментар

Инцидент или убийство погуби 22-годишна поп-фолк дива

June 1st, 2010 Вилияна Филипова Posted in Uncategorized | No Comments »

Всички си спомнят за самоубийството на 22-годишната Атанаска Гюргакова, известна като една от “Спасителките”, която загина под 120-метровия мост до Ботевград преди по-малко от месец. Роднините й, обкръжението и целият й роден град Хасково са убедени, че не е прекратила сама живота си. Към тази мисъл ги навеждат и обстоятелствата, че красавицата не е оставила нито писмо, нито друг знак, че нещо й тежи, за да я накара да премине границата. Освен това приятелите й разказват как с ентусиазъм младото момиче крояло планове. Студентката по икономика имала уговорени срещи и дори запазен час при козметик. Защо й е трябвало да го прави, след като по-късно е щяла да прибегне до такава крайност?
Този въпрос си задават мнозина, най-вече семейството й, макар да се смята, че самоубийството е продиктувано в момент на психично разстройство. Да, напълно е възможно, за това се и спрягаха редица версии по случая. Първата е, че “Спасителката” го е направила заради турски бизнесмен, въпреки че най-добрата й приятелка Станимира отрича това предположение да е достоверно. Тя твърди, че имала прекрасни взаимоотношения с друг бизнесмен, в търговията, с който се разбирали от доста дълго време. А втората версия, раздухвана от медиите, е, че 22-годишната Атанаска си имала работа с наркотиците и се мотаела с неподходяща компания, която много й повлияла, за да се стигне до трагедията на 2 май, пак под въздействие на дрогата.
Третата версия, която засега не се тръби, има и защо, е, че красавицата е била убита, а всичко останало е сценарии. Не случайно преди време на същото място, в околността, имало разследване за убийството на мъж, макар да било прикрито като самоубийство. “Изглежда ужасният филм се повтаря”, твърдят криминалисти, но най-вероятно всичко ще се потули щом има замесени с наркотиците. Дали Атанаска не е разбрала тайна, която не е трябвало да разказва и заради, която са й затворили устата завинаги? Това са само предположения, който могат да се окажат и истина, но никой не смее да разрови, защото не би искал и той да е следващият. С очарователната певица, от групата на “Спасителките”, се заби поредният пирон в ковчега на изпълнителите.
Първият бе за Румяна, която бе емблема във фолка със своите сърцераздирателни балади. Тя загина нелепо в катастрофа преди повече от десетилетие, когато по вина на приятеля й Любо напусна феновете си преждевременно. След това последва: плейбоят Пламен, който почина от СПИН; вокалистката на “Кристал” Рейхан, която също умря в автомобилен инцидент и пеещият кмет Нончо Воденичаров, който почина в риалитито “Сървайвър”. За последните смъртта идва или поради злата им орис, или заради здравословен проблем, докато в случая е вероятно Атанаска да е била убита!

Tags: Атанаска Гюргакова, Ботевград, загина, Спасителките, Хасково

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

You can leave a response, or trackback from your own site.