Осем идеи за бързи и лесни летни прически

17
Добави коментар
borkiss
borkiss

Осем идеи за бързи и лесни летни прически

Борислава Борисова

Сплетен френски кок

Раздвижете скучният кок като го направите обемен и добавите плитка, както Хилари Дъф е оформила косата си.

Първо, смесете вакса и гел в ръцете си и ги прокарайте през сухата си коса, срешете я с пръсти назад и я съберете на опашка. Благодарение на тази комбинация, косата ви ще изглежда по-лъскава и ще поставите немирните по-къси кичури на място.

Сплетете опашката на плитка и я усучете около основата и, правейки кок, а след това я закрепете с фуркети. За да избегнете по-строгият вид на прическата, може да изтеглите някои кичури коса от двете страни на лицето.

Широка, бяла лента

Превърнете обикновената прическа в нещо по-специално с правилната лента за глава
(като тези, използвани в ревюто на пролетно-лятната колекция на Bottega Veneta). Срешете косата си назад и я оформете в небрежен кок на тила. След това сложете широка, бяла лента (за предпочитане да не е от сатен) 2-3 см назад от линията на косата. Можете да експериментирате и с така популярните широки диадеми с панделки.

На една страна

Забравете стандартните конски опашки – те са скучни и обикновени. Вместо това, вържете опашката настрани като оставите косата да пада върху едното ви рамо. Ключът е да се запази опашката ниска и отпусната, без да се стяга. Важното е да изглежда небрежна и същевременно кокетна. Вземете гел или вакса и разтрийте малко количество между дланите си преди да ги използвате, за да издърпате косата настрани – стилизиращ продукт ще и помогне да остане на мястото си. Вържете опашката на едно ниво с вашата челюст и сте готови.

С шапка

Шапката може да бъде най-добрият приятел в един лош за косата ден. Без значение дали е права, на вълни или къдрици, използвайте преса за коса или маша, за да подсилите блясъка и ефекта, както Бионсе е направила. След което просто заложете на шапка, според формата на лицето и облеклото ви – винаги бързо, лесно и изключително стилно.

Оставете я пусната

Пуснатата коса изглежда изключително добре, ако е стилизирана на меки, небрежни вълни. Най-лесният и бърз начин да постигнете това е като изберете правилния стилизиращ продукт. Вземайки малки количества от него започнете да увивате около пръстите си кичури коса, оформяйки къдрици. След това оставете косата да изсъхне и по желание я напръскайте със стилизиращ спрей. Толкова е лесно и не изисква специални инструменти.

Залижете я назад

Висока, стегната конска опашка изглежда изискано, но освен това е прекрасен начин да махнете косата от врата си през горещите дни. Изсушете косата си, след което я залижете назад към темето си с гел или мус.

Препоръчваме ви да използвате стилизиращ мус, защото той ще придаде на гривата ви сатенен завършек, докато гела ще я накара да изглежда по-скоро като залепена за главата. Завършете прическата като вържете косата на опашка и я напръскате със стилизиращ спрей, след което я разрошете леко, за да и придадете текстура.

От лявата страна

Ето как да си направите плитка по последна мода – първото нещо, което трябва да направите е да запазите обема – напръскайте косата със сух шампоан в корените. Често сплетената коса натежава и се сплесква, губейки обем.

След това издърпайте косата през лявото рамо и започнете плитката от задната част на врата. Направете я небрежна като оставяте някои кичури да падат свободно, за да изглежда естествена и леко разхвърляна. Накрая я завържете с ластик.

Сплетете я високо

Това е друга лесна за постигане прическа.

Просто съберете косата си на темето с широка четка и я завържете на конска опашка както Блейк Лайвли е направила. Отделете един кичур и го усучете около основата на опашката, над ластика, за да го скриете, след което го защипете с дискретен фуркет под самата опашка.

Слпетете цялата опашка на плитка като я оставите отпусната в средата и след това я стегнете към края.