Имало едно време…

32
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

31 Flares

31 Flares

×

Имало едно време… Много са начините да се продължи, но кой ли би бил най – правилния за един от българите познати по цял свят.

Задавали ли сте си някога въпроса кой е най – известният българин. Дали е Стоичков или пък Бербатов в днешни дни? Дали е някой, който всъщност е създал нещо значимо, който обаче не е много сигурно доколко е смятал себе си за българин като Джон Атанасов? Дали пък по – известни са Стефан Маринов или Юл Браун, също българи? Не мисля, че има еднозначен отговор, но има един българин, който е познат в цял свят без значение от националност или местообитание. Има един българин, който е известен в цял свят с творбите си, които са толкова смело изпълнени, че понякога е чак плашещо.

Да става дума за Христо (Кристо) Явашев, който незнайно защо, но в България не е от най – познатите автори, но пък в чужбина е познат като единствения човек осмелил се да направи целия Райхстаг една огромна композиция, познат е като човека, който е способен да опакова в едно забележително произведение на изкуството цял един мост над река Сена в Париж.

Много може да се каже и изговори за този голям българин, много може да се каже, но не мисля, че тук е мястото като за биографични данни и прочие много по – добра работа би свършила Уикипедия. Тези дни и по – специално на 13 Юни този голям човек имаше рожден ден и навърши 75 години. Нарочно изчаках два дена докато напиша тази статия, не заради друго, а най – вече защото ми беше интересно, колко от нашенските блогове и сайтове, които иначе са вещи във всичко биха честитили на един от най – големите живи българи, явно не са много.

Толкова много може да се каже, а в същото време толкова малко е нужно, за това просто искам да му честитя рожденният ден, да пожелая много здраве, защото то се оказва, че е най – важното и още дълги години изпълнени с творчество.

В същото време искам да изразя и искренните си съболезнования за трагичната загуба на жената, която със сигурност има огромна заслуга за всички тези красоти, а именно Жан-Клод, надявам се че в момента е на едно много по – добро място от тук и се опитва и там да внесе малко или много красота по начина, по който го правеше тук.

Neshtoto.com