Що е то екстрасенс?

20
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Почти точният превод на тази чуждица „екстрасенс” е свръхсетивен човек. Това е човек, който е развил в определена степен финото съответствие на едно или няколко от петте си сетива. Такъв човек може да вижда, чува, долавя миризми, усеща докосвания или просто знае – т.е. възприема информация, която за останалите остава недостъпна и скрита. Всъщност той е духовен лечител. Разбира се, в основата си всеки един от нас е частица, искра от Създателя. А също така тази Божествена искра е облечена и проявена в множество „тела”, последното от които е физическото ни тяло. Именно този най-плътен проводник, опазването на който ни причинява толкова грижи и тревоги, е „оборудван” с пет сетива, чието предназначение е да ни предават възможно най-пълна и точна информация за заобикалящата ни среда. Тъй като това физическо тяло в действителност е кристализирала и крайна форма на проявление, логично е да заключим, че неговите по-фини прототипи притежават същите или поне подобни сензори.

Колкото по-развит в еволюционен план е конкретният индивид, толкова по-развити са и неговите фини сетива. Той вече е изградил връзката, посредством която тази свръхсетивна информация да достигне до приемника – т.е. до мозъка. От изключително значение е все повече хора да осъзнаят общовалидната за всички ни истина – тези способности в латентен вид притежава всеки един от нас – без изключение. Разликата между сензитива и обикновения „простосмъртен” може да се илюстрира с много примери от бита ни. Един един пример с телевизията. Представете си пътя на телевизионния сигнал от първоначалния му източник (духа, монадата) през телевизионния ретранслатор (душата) и антената (менталното и астралното тяло) – до телевизора в дома ви (физическото тяло). Всички знаем, че дори когато всички тези звена са налице, ако не е осъществена връзката между тях, то телевизорът ви няма да е нищо повече от една безполезна кутия. Спомнете си колко често се случва при неблагоприятни климатични условия изображението и звукът, които възприемаме от екрана, далеч да се различават по чистота и качество от първообраза им. В приведения пример неблагоприятните условия могат да бъдат отъждествени с кармичните причини за заболяванията и психо-емоционалните ни проблеми. А те, до голяма степен, не са под наш контрол и не можем пряко да им повлияем. Но за състоянието и настройката на антената и телевизора си сме отговорни единствено ние. И под наш контрол е да направим необходимите подобрения, така че да се наслаждаваме на качествено изображение и звук. Затова, не бива да забравяме да свържем с подходящ проводник антената с телевизора и – най-вече – да включим приемника в електрическата мрежа.

Свръхсетивният човек – било той лечител, писател, художник, композитор или който и да е друг, е този, който в резултат на собствените си усилия е успял да изпълни всички необходими условия, за да може да гледа качествена телевизия. Телевизионният сигнал – Божествената енергия, постоянно се излъчва в пространството. Идеята, заложена от Създателя, е на определен етап от еволюцията ни всички ние да сме способни да осъществим успешна и качествена връзка с този Източник. Всеки от нас – без изключение, е „оборудван” с необходимите компоненти. И постепенно всички до един, но всеки според предпочитанията и възможностите си, ще се включим пълноценно в „глобалната мрежа”. Рано или късно всеки един от обитателите на тази планета ще развие своите фини сетива. Друг е обаче въпросът дали ще ги използва точно в областта на лечителството.