Девин – СПА Хотели Девин

5
Добави коментар

Девин – уникална природа и зелена тишина

Чудно красив е Девинският край. Девин произхожда от Дева – Луна, Богове в превод от санкристки. От където и да се тръгне към него се стига до китни селища, тучни поляни, обширни смърчови и борови гори, които дават възможност на човека да се докосне до неповторимата красота на региона и до душевността на родопчанина.

Град Девин е геометричен център на Родопите. Разположен е на 710 метра над морското равнище. Девин е град, в който са съчетани разнообразен релеф, живописна природа, мек климат и наличието на 7 вида минерални извора. Уникални за района са отрицателната йонизация на въздуха и доказано най-плътният озонов слой в Европа – нещо изключително ценно за вашето здраве.

Местните родопчани са съхранили древни легенди, песни, традиции, обичаи и гостоприемство.

Именно това съчетание на природа, въздух и вода, а също и гостоприемството на хотелски комплекс “Исмена“ правят региона привлекателен и неповторим за посетителите.

Галерия

природа, зелена, Дева, Луна, Богове, селища, гори, родопчанин, Родопите, релеф, природа, климат, минерални извора, йонизация, озонов слой, Европа, здраве, обичаи, гостоприемство, въздух, вода, неповторим, мост, Кемера, гайда