Дедо Нектарий, дай една дръпка – Черна станция

15
Добави коментар
ntpavlov
ntpavlov

йеромонах Марихуаний общува с Бога Покрай тия „драми“ в Гложенския манастир, вече съм напълно убеден, че у БП Църква ситуацията тотално е „в 5 на въртележката“. Мутри, ченгета, извратеняци, психопати, черни джипове, раздори и побоища – мощни циркове на макс. После ни е много трудно да се сетим що народа го избивало на атеизъм. Ами консервативни са ни хората и църквата доста сюриъл им иде. На тоя фон йеромонах Нектарий изглежда общо взето доволно нормален и богоугоден тип. Неговата едничка слабост била, че чат-пат попушвал тревица в манастира. Нема драма, може да му помага за общението с Господ, а и манастирската ракия в големи количества е значително по-вредна. Иначе леко чалнатия йеромонах, направи огромна крачка за сближаенато на десетки хиляди млади хора с Православната църква, като стана един от първите хора в България заговорили публично за легализация на марихуаната. Апостолско дело отсекъде!

Ето фрагмент от интервюто за „Дарик“:

Защото вие ги цитирате, пък там пише че сте употребявал наркотици?Сега ще ви кажа честно. Те говорят за някакво растение, палил съм. Преди да поема към въпросното растение, говорим за 1999 година, съм прочел доста литература за наркотиците на един доцент. Ние говорим за сол, ние говорим за кафе, за алкохол – всичко вредно като цяло. Това съм го прочел и съм се пазил много. Пари за трева – за такива простотии, не съм давал, защото ако човек започне да дава пари за такова нещо, ясно ви е докъде ще стигне. Пушил ли сте някога трева или не?Не съм привикнал към това вещество, взимал съм от приятели, понякога и съм отказвал. Хора сме, ясно ви е. Пушил съм в манастира с приятели, но не сме били много крайни да парадираме с това нещо. Това ли е ябълката на раздора, не мога да разбера. Вие преценявате дали е грях или не, но аз мисля, че на никого лошо съм направил. Трябва ли да се узакони тревата като по-лек наркотик?Ако се забрани марихуаната, трябва да се забрани и алкохолът както и цигарите. Вярно, че за цигарите има предложение да се забрани пушенето им на обществени места и аз подкрепям това предложение. Ако се узакони марихуаната, трябва да се консумира само на определени места? Защо не… Като манастирите? Е, не в манастирите. Вие в манастира не бихте пушил трева? Ако бъда честен, пушил съм в манастира трева, но никой не знаеше. Алоооу, политицитеее, слушате ли кво ви говорят светите хора?!? Legalize it!

Ако вземат та го отлъчат, пича определено има заложби и за радиотеатъра. Чуйте го как разказва само 🙂 Тукати-мукати, кютеци-мутеци и кой звъне на Владиката…