. :: Българи от старо време

5
Добави коментар

1.
анонимен –
;))) 19.07.2010 09:49

Има и още нещо: при избухването на Априлското въстание в К-ца веднага са били изклани малкото цигани, които са живели там, тъй като са били турски мекерета. Затова и до днес в К-ца мангали не живеят. Оттогава. Изводът е ясен ;)))

цитирай

2.
nicodima –
В „Записките“ на Захари Стоянов има подробно описание… 19.07.2010 09:59

Били са доносници на турската власт. Мисля, че четата на Бенковски е изпълнила смъртните им присъди…

цитирай

3.
rossasommer –
Хубаво ни го припомняш 19.07.2010 10:27

Българите от старо време са си знаели работата и интереса, жалкото е, че ние нищо не сме научили от тях. Май и днес трябва във всяко училище да има по един Хаджи Генчо..

цитирай

4.
ivesa –
Те затова са българи от старо време, 19.07.2010 13:34

защото им е остаряло времето.Ние, днешните българи не трябва да сме като тях по отношение на циганите.Враждебното отношение не е добра политика.Трябва да ги третираме като български граждани,а не снизходително.Трябва да сме равни пред законите на общата ни родина.Поздрави!:))

цитирай

5.
haralanov –
Интересни писания от един наистина интересен чиляк… 19.07.2010 13:36

Срам-несрам но от 20г.не съм го чел Каравелова.А има интересни неща.Той без съмнение е от онзи тип ,,българи от старо време,, какъвто днес не се среща.Простодушен но и прозорлив.Пестелив но и щедър.Обичащ хората но не търпящ циганията.Как да бъде кръстен в Християнство един циганин,когато това изисква самодисциплина?Трябва да се отречеш от Сатаната,да забравиш за кражбата,да не пожелаваш имуществото на ближния си!Подобно нещо е трудно постижимо.Хеле пък за циганин,хептен…Бай Любен Каравелов спокойно се вмества в графата ,,расист,,.И тогава,преди 150 години не се е гледало с добро око на мургавите ни събратя.,,Одирането,, им е действало възпиращо.

цитирай

6.
ninaantonova –
Пред кои закони! Пред Европейските ли, които ни насаждат толерантност! 19.07.2010 14:02

ivesa написа:

защото им е остаряло времето.Ние, днешните българи не трябва да сме като тях по отношение на циганите.Враждебното отношение не е добра политика.Трябва да ги третираме като български граждани,а не снизходително.Трябва да сме равни пред законите на общата ни родина.Поздрави!:))

Аз съм за „българите от старо време“! Защо ли? Защото няма дискриминация спрямо циганите, а има спрямо българите! Не плащат ток, вода, данъци, не работят, мързеливи са, крадат и в същото време имат претенциите, че са дискриминирани! На кой циганин са му спрели тока, след като не го е платил за месеца, или дори е закъснял с плащането? На кой циганин са му спрели водата, след като не е плащал с години, а вода от чешмите се лее непрекъснато? Съжалявам, не съм против циганите, а съм против неспазването на законите, с които се регламентират равните права на гражданите на Република България! Не мисля, че има смисъл да го коментираме, дискриминираните сме ние, българите, но от Европейския съюз наливат пари за циганите, а някои ги „крадат“, т.е. присвояват, а неграмотността и слободията си остава на лице, няма оправия. Няма обща Родина, има една Родина за всички, именуващи се българи, и това е България, България в която официлния език е българския и, в която законите български трябва да важат за всеки българин, независимо от самосъзнанието му и политическата му ориентация!
цитирай

7.
sarcezlatna –
интересно! 19.07.2010 15:45

просто е потресаващо какви добри християни сме били и преди и сега…
както и как тълкуваме писанията и предписанията :))))
козината трябва да си сменим преди нрава и вярата :)- така ли излиза ?!

цитирай

8.
hristo27 –
Един хаджи Генчо каква хубава ра… 19.07.2010 17:20

Един хаджи Генчо каква хубава работа би свършил по наше време ако имаше власт !!!

цитирай

9.
dengubara –
И бой с пръчка в училище докато си научат урока:))))))))))))))))))))) 19.07.2010 18:45

Хаджи Генчо е такъв един българин, какъвто рядко се ражда дори на Еньовден… Такъв човек ти не мож намери ни в Ингелизко!

цитирай

10.
анонимен –
ПРАВ Е БИЛ ,СТАРИЯ ХАДЖИЯ…… 19.07.2010 21:14

ЦИГАНИТЕ СА ТЕЗИ ,КОИТО ПЪРВИ ПРЕДАВАТ ХРИСТОВАТА ВЯРА…..!
СЕГА, СА ПЪРВИ ПОДЛОГИ НА ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДПС/ДС!!!!!
АБСОЛЮТНО СИГУРЕН ИЗБОРЕН КОНТИНГЕНТ,ЗА ЧЕРВИНИТЕ…….ЗЕР, МНОГО СИ ПАДАТ ПО ТОВА …..ДА ЖИВЕЯТ ,НА ЧУЖДА СМЕТКА!
НЕ СЪМ ЛИ, ПРАВ……??!

цитирай

11.
evrazol –
Аз картинката гледам 20.07.2010 00:43

Абе, защо около хората там пърхат дяволи, а не ангели?

цитирай

12.
andrei –
Има едно село в Поповска община, 20.07.2010 10:08

казва се Садина.И там след освобождението на България от турско робство-дали нарочно или поради друга причина,селяните изклали циганите,та до ден днешен жив циганин не се завърта.Но там са други хора.Наричат се капанци!

цитирай