Как да си направите банер? | Рекламен Блог

11
Добави коментар

HTML код за банер
Тук ще ви представим един прост пример как да си направите сами HTML банер. За целта е необходимо да прикачите желаната от вас картина в сайта ви, орaзмерена предварително според стандартите за банери: 

– 468×60 pixels
– 728×90 pixels
– 120×240 pixels
– 120×600 pixels
– 160×600 pixels
– 180×150 pixels
– 160×160 pixels
– 125×125 pixels
– 120×90 pixels
– 120×60 pixels
– 88×31 pixels

Дори и да не е с определени размери, методът, който ви излагаме за направата на банер, позволява промяната на размерите на изображението. Но все пак е желателно картината да е със стандартните размери за банер. При щракване с десния бутон върху картината, се отваря прозорче. Уеб адреса й ще откриете, като изберете последната графа от прозорчето (features/функции).Другия вариант е да щракнете върху самото изображение – адресът изписан в лентата на браузъра е пътят, който води до него. Копирате този линк и го поставяте в тага: 
img src=“http://my-photo.jpg“ – между кавичките.HTML cod:
a href=“http://адреса на страницата“img src=“http://адреса на картинката“title=““ – текста появяващ cе, когато мишката е върху банера. Пише се между кавичките, заменяйки „текст“ с вашия текст (описание).

alt=““ – алтернативен текст, важен за откриването ви по изображение от роботите. Пише се между кавичките, заменяйки „текст“ с вашия текст (ключова дума).

border=““ – ако искате банера да има рамка го увеличавате колкото желаете, ако не – го оставете 0. Пише се между кавичките.

width=““ – дължина на банера. Пише се между кавичките.

height=““ – височината или широчината на банера. Пише се между кавичките.

Гласувай, ако е полезна статийката…
По този начин копирайки този код и заменяйки тектста между кавичките с ваш, настройвайки размерите вие имате готов банер, с който можете дa рекламирате сайта си.За целта не забравяйте да посочите вашия HTML код под самото изображение (вижте пример).––––––––––––––––––––––––––