Яжте череши

2
Добави коментар
kozmo
kozmo

Консумацията на череши оказва положително въздействие върху здравето на хората с наднормено тегло. Това заключение е направено от биолози въз основа на изследвания върху гризачи.
Първоначално храната на мишките се състояла от продукти с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. След време експертите добавили към менюто им за деня череши под форма на прах. Изследванията  показват, че в резултат на това ново хранене у гризачите били отчетени резултати, показващи снижаване на рисковите фактори за сърдечно-съдовата заболявания.
Учените са открили още, че консумацията череши, включително вишни, помага за намаляване на възпалителните процеси в организма.
След това изследователите провели експеримент с участието на десет доброволците, които имали поставена диагноза затлъстяване. В рамките на 28 дни доброволците приемали сок от череши. Всички  контролните изследвания доказват понижени нива на триглицериди, отговорни за сърдечно-съдовите заболявания.
По мнението на медиците всеки човек с наднормено тегло трябва да консумира често череши, вишни и прясно изцедени сокове от тези плодове. Могат да правят периодично и монодиета с череши.