Круела Девил или “чудовището“ наречено свекърва

7
Добави коментар
dor4eto
dor4eto

Здравейте скъпи “жертви“ на свекървите си, тази статия е предназначена специално за вас. Ако някога ви се е искало да сложите край на живота на това “същество“, наречено майка на мъжа ви или пък ви е омръзнало от постоянните и мрънкания и претенции или намесата и в семейния ви живот, ако си мислите, че сте единствените,  които са подложени на непрестанни критики и тормоз, то тази статия е предназначена за вас.

Истината е, че 90% от жените изпитват лоши чувства към свекървите си, а половината от тях дори непоносимост. Защо се получават тези конфликти и на какво се дължат те?

Според психолозите свекървите могат да бъдат разделени на 5 типа в зависимост от характера и действията, които предприемат спрямо снахите си.

1. Тиранинът -този тип свекърви са свикнали да управляват своите “жертви“, не спират да се месят в живота им и искат винаги да се следват техните правила.

Решението: Не позволявайте никога нейното мнение да се наложи, веднъж завоювала територията ви, тя ще продължи да навлиза все по-навътре, докато не ви превземе изцяло. Сложете “граница“ в отношенията си и защитавайте ревностно територията си!

2. Квачката-свекървите от този тип са също доста опасни. Те непрестанно изказват мнението си, дават ненужните си съвети и не ви остават дори минутка спокойствие, нито пък да направите нещо по свое желание и идея.

Решението: Опитайте се да я убедите, че никой не може да я отдели от “детето“ и и, че е най-добрата майка на света. По този начин ще я успокоите и ще настане мир в душата и.

3. Детето-този тип свекърви винаги се вдетеняват и търсят начин да привлекат вниманието върху себе си като  изтъкват, че са лишени от грижите и любовта на обичания им син.

Решението: При този тип персонажи трябва да подхождате много внимателно. Постарайте се да им обясните, че трябва да се примирят с идеята, че “децата“ им са пораснали и имат нужда от своето лично пространство и живот.

4.Инспектор Гаджет-това е един от най-неприятните врагове. Те винаги следят жертвите си, опитват се да им намерят хиляди пороци и при всеки един начин са готови да унижат “плячката“ си и да им предпишат тежестта на всички проблеми и непростими грехове.

Решението: Не се поддавайте на провокациите и не позволявайте “чудовището“ да разруши връзката със съпруга ви.

5.Двуличницата-това е вашият смъртоносен противник. На пръв поглед този тип прави всичко възможно за да стане ваш приятел, опитва се да ви докаже, че винаги може да разчитате на него и да му имате доверие за всичко, но при първа възможност започва да налага мнението си в живота ви и да изказва излишни и неприятни коментари.

Решението: Не споделяйте проблемите и тревогите си с вашата свекърва и не търсете нейната помощ, дори в краен случай.

И накрая…..

Не забравяйте, че все някога и по голяма случайност, та дори и късмет, може да случите на добра свекърва, така че не бързайте да правите свойте заключения преди да се уверите в нейната “чудовищна“ натура. И все пак винаги имайте едно наум…….