Учени създадоха изкуствен интелект

7
Добави коментар
kocet
kocet

Изкуствен разум, способен на самостоятелна еволюция, подобно на биологичните организми, вече е създаден от….

Изкуствен разум, способен на самостоятелна еволюция, подобно на биологичните организми, вече е създаден от световната наука, съобщава британското издание „Ню Сайънтист“.

Докато световните средства за информация, политиците и философите обсъждат доколко е възможно и желателно създаването на изкуствен интелект, учени от американския университет в щата Мичиган ( Michigan State University) успяха да създадат нови форми на интелектуален живот, отбелязва изданието.

Това са сложни компютърни програми – т.нар. „цифрови организми“. Тези електронни организми притежават собствени „ДНК“ – изначални програмни кодове.

Американските учени са заложили в тези „ДНК“ способност към мутация и самостоятелно придобиване от изкуствения разум на нови свойства и способности, отбелязва БГНЕС.

Цифровите организми са се научили да се ползват от дадената особеност, характерна досега единствено за биологичните структури.

Възникна процес на „размножение“ на тези организми, в резултат на който всяко ново тяхно поколение става все „по-умно и изкусно“, пише още „Ню Сайънтист“.

08/08/2010