Електронно издаване на Удостоверения от Търговски Регистър

22
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

Електронно издаване на Удостоверения от Търговски Регистър

Удостоверенията за актуално състояние за пререгистрираните фирми се издава от Агенцията по вписванията – Търговски Регистър.  То може да си извади на място, от всяко заинтересовано лице, без да е необходимо нотариално заверено пълномощно.  Цената е 7 лева за Удостоверението и  2 лева банкова такса. Валидността му е  6 месеца, като в някои държавни администрации се изисква срок на валидност 3 месеца. Удостоверението за актуално състояние служи пред трети лица за удостоверяване дейността и основните обстоятелства на дадена фирма.  При промяна на всяко едно от тях, то се отразява в Удостоверението и трябва да се извади ново такова.

Удостоверение за актуално състояние може да се извади и по електронен път. Като за целта е необходимо,  да се направи регистрация на сайт на Агенцията по вписванията www.brra.bg и на  www.ebg.bg (ако нямате). Посочвате актуален e-mail адрес, защото на него ще Ви се изпратят е-mail с искане за потвърждение. След като двете регистрации са извършени успешно,  можете от полето „Удостоверения за актуално състояние, вписвания, обявявания, преписи” на сайт на Агенцията по вписванията www.brra.bg да си изберете вида на Удостоверението, което Ви необходимо. Посочвате ЕИК номера на фирмата, чиито данни искате да получите (да се отбележи може да е произволна фирма) и e-mail на който да Ви бъде изпратено. След извършване на плащането на  www.ebg.bg, получавате Удостоверението на посочения e-mail. Цената е 4 лева държавна такса и 1,5 лева такса за превода.

За да извадите по електронен път Удостоверение не Ви е необходим електронен подпис и електронно банкиране – плащането може да си извърши през Вашата кредитна или дебитна карта, ако сте  я регистрирали на  www.ebg.bg.

Публичния достъп до данните на Агенцията по вписванията, разрешават свободно да получавате Удостоверения за  актуалност на Ваши партньори или клиенти.