Издаване на Удостоверение за пререгистрация?

22
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

Издаване на Удостоверение за пререгистрация?

За пререгистрация на фирма Вие необходимо актуално състояние от съда по регистрация, то е различно от актуалното състояние, което се вади с актуалност 6 месеца. Актуалното състояние за пререгистрация е безплатно и се вади еднократно, то няма валидност, но пък срокът за пререгистрация на фирмите е 31.12.2010. Ако Ви се налага  повторно изваждане на актуалното състояние за пререгистрация вече има държавна такса и тя е 5 лева. Срокът за издаването му е 10 дневен от входиране на молбата. Вади си или от Управителя или от пълномощник с нотариално заверено пълномощно. Издаването му става след, като се входира молба в съда от името на Управителя или от пълномощника и копие от картончето по БУЛСТАТ. Оригинал на  Нотариално завереното пълномощно се оставя в съда по регистрация.

Готовите удостоверения се получават на гишето на съответното фирмено отделение.  Фирменото отделение на Вашата фирма е изписано на гърба на картончето по БУЛСТАТ.

Удостоверението за пререгистрация е задължителен документ, за извършване на пререгистрация на фирма.  След пререгистрирането или заедно с документите за пререгистрация, можете да внесете и документи за смяна на някое от обстоятелствата, а именно- смяна на адрес на Управление,  смяна на Управителя, промяна на капитала и други.