Тенис: Димитров с бърз успех в Женева

3
Добави коментар
Melvinjames18
Melvinjames18

Първата ни ракета Григор Димитров започна с убедителна победа участието си на чалънджъра на червени кортове в Женева с награден фонд 30 000 евро плюс гостоприемство. 19-годишният хасковлия надигра Седрик-Марсел Щебе от Германия с 6:3, 6:3 за 58 минути игра.

Димитров успя да постигне пробив в петия гейм. Тогава националът стигна до две възможности за брейк и реализира втората, за да поведе с 3:2. След това Гришо затвърди пробива. В деветия гейм българинът отново стигна до точки за пробив и затвори сета в своя полза за 28 минути игра с резултат 6:3.

Серията на Григор продължи и във втората част. Той проби за пореден път за 2:0, а след това и вече имаше пет поредни спечелени гейма срещу явно объркания си връстник от Германия. Най накрая Щебе успя да вземе игра за 1:3. До края на двубоя всеки печелеше подаването си и Димитров заслужено триумфира.

Хасковлията завърши двубоя в Швейцария с девет аса и две двойни грешки, но вкара само 55 процента от първото си подаване.

На осминафиналите в Швейцария Гришо очаква победителя от мача на четвъртия в схемата Юри Шукин (Казахстан) с Павол Червенак (Словакия). Българинът вече си осигури шест точки за световната ранглиста, където е на рекордното за него 245-о място , както и 530 евро.