Светлана Терзиева-Сесил: Аман от едни и същи мутри на светски купони | PR&Медиа Новини

4
Добави коментар
EventsTeam
EventsTeam

в. Седмичен Труд | Таня ПУШКОВА | 01.09.2010

Светлана Терзиева-Сесил е известна като една от първите водещи на култовото еротично тв предаване „Нощен магазин“. Завършила е НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, специалност Кинознание и драматургия. Била е сценарист на такива предавания по БНТ, като „Киноцентърът представя: Понеделник 8 и половина“ – за българско кино, като и светското „VIP процес“ по Националната телевизия. Работи на свободна практика като PR, има актьорски изяви в 7 филма. Дъщеря й Диляна Славкова е на 22 години. Мотото на Сесил: „Научи се да играеш всички роли, а после се научи да отказваш тези, които не харесваш“.

Наричат я „скандалната“

Каквото и да напишат за нея, най-често пред името й присъства определението „скандалната“. Това прозвище й прилепна още със смелите й съждения на тема секс в „Нощен магазин“. Това си беше направо революционно шоу, вписвайки се в родната телевизионна история като първото еротичо предаване, на което Сесил бе сценарист и водещ. „По това време си имах доста проблеми в НАТФИЗ с преподаватели, а и не само там. Академията би трябвало да е място, където всички хора да са разкрепостени, но се оказа, че съвсем не е така. Не всички, които опитаха, успяха да се задържат в „Нощен магазин“. Все пак това предаване е част от моето минало. В никакъв случай не съжалявам за „Нощен магазин“, не съжалявам и за скандалния си имидж. Наричат ме ексцентрична, но интелигентна. Не използвам цинизми. Познавам много интересни и необичайни хора. Мога да напиша бестселър за едно отминало време“, казва Сесил. И последвалите нейни изяви най-често си бяха чиста проба скандални. Миналото лято на книжния пазар излезе книгата й „Тайните на гей елита в България“, написана по разкрития на рок певеца Христо Петрофф. Що ругатни отнесаха двамата от засегнати от писанията им герои, само те си знаят. Миналата Коледа пък Сесил взе, че цъфна пред парламента, за да поднесе като подарък на родните депутати водка „Оргазъм“, чието шише беше във формата на фалос. Тя тържествено го раздаде на шокираните народни избраници. Дори охраната не успя да спре амбициозната Сесил да предаде празничен пакет с еликсира и картичка на председателката на Народното събрание Цецка Цачева. Жени се на 18 за инструктора си по кормуване Въпреки че клюките я спрягат за любовница на разни мачовци, Светлана продължава да е съпруга на инструктора по кормуване Ивайло. „Покрай работата му се запознахме, когато бях на 18 години – карах курсовете при него и една година по-късно се омъжих за Ивайло. След две години се роди и дъщеря ми“, разказва Сесил. Известната еротична тв водеща стана и героиня в интернет пространството, след като в мрежата изтече нейно домашно порноклипче. Тогава тя обясни, че някой го е свил без нейно знание от лаптопа й. Днес обаче най-голямата й гордост е нейната дъщеря. „Тя винаги е била възрастната, а аз – вечното дете!“, признава Сесил.

– Сесил, как изкара лятото, нещо вълнуващо около теб?

– Лятото за мен невинаги е време за почивка, а повод да се фокусирам върху приоритетите си и да подплатя вниманието и усилията си с необходимата енергия за евентуалните ми следващи цели. Не планирам никога почивката си, винаги става спонтанно и за кратко в компанията на някого. Не се разпилявам и когато почивам – не говоря по телефона, не присъствам на шумни и „разрушителни“ за организма ми купони, почивам активно, след което очаквам от себе си и активно да работя. Бях за малко на море, после продължих с планомерни кардиотренировки във фитнеса, защото имам нужда не само да сваля килограми, но и да активизирам тонуса си.

– Не те виждаме често на светски събития и въобще на медийни изяви от доста време!

– Напротив, медийните ми изяви никога не стихват – въпрос на навик, организация и желание от моя страна. Не ходя на каквито и да е светски събития, партита и въобще PR мероприятия, освен ако не ми се налага по работа, и то конкретно. Омръзна ми да виждам едни и същи муцуни, „светски персони“ и кибици – с единствената цел да се снимат, покажат, наядат и напият на аванта. И още по-лошо – да натоварват човека отсреща с несъществуващите си проблеми, да му досаждат и да го обсебват, независимо какво искат или не искат от него. Несъществуващи низки интриги, клюки и злословия битуват там, жадни хора кръвопийци, които се „хранят“ с личния живот на т.нар. „актуални от деня и екрана“. От всичко това се отказах съвсем съзнателно преди доста време и стриктно спазвам собствените си правила, за да съм в хармония със себе си и с хората, които обичам и ценя.

– Сигурно посвещаваш повече време на дъщеря си Диляна, която е повод за твоята гордост и страст?

– Точно сега съм „самотна майка“, защото дъщеря ми Диляна е до средата на септември в Америка, там работи на 3 места в луксозен комплекс на остров Нентъкет, щата Масачузетс – близо до Бостън. За да посещават туристите това място, всеки трябва да плати ВИП карта, на първоначална цена за регистрация 27 000 долара. Това е затворен комплекс на брега на океана, в който има хотелска част, спортен и увеселителен център, създаден е като малък град за луксозна почивка. По скайпа дъщеря ми каза, най-вече за мое удоволствие, че пред този период са дошли да почиват там актьорът Бен Стилър, който усилено тренирал тенис, както и очарователната млада кинозвезда Натали Портман с гаджето си танцьор, шефът на филмова студия „Пиксар“ и други, чиито имена не запомних.

– Разбрах, че през есента тя отива да следва в Лондон?

– Е да, аз се похвалих доста обилно на приятелите си, защото това наистина е повод за гордост. Тя завърши през май тази година Американския университет в Благоевград бакалавърска степен Cum Laude /c отличие!/, като през този период по програмите за обмяна на опит между университетите тя специализира и в Норвегия, Германия и Америка. А от септември ще бъде редовен студент по Европеистика – магистърска степен, в един от най-престижните университети в Европа, а и по света – London School of Economics and Political Science!… Ще има професия като тази на еврокомисаря ни Кристалина Георгиева, която е завършила същия университет. – Такива престижни университети не изискват ли много средства, които са приоритет само на по-заможните хора в България?
-Разбирасе,чене-това са места за млади хора, които имат изискването студентите им да покриват високи резултати на съответните тестове за приемане. Може да си най-богатият милионер на света, но синът или дъщеря ти, ако не покрият необходимите нива и показатели и водят лековат живот, биват отстранявани от учебните програми, без изключения. Аз лично знам много такива примери, но не искам да навлизам в подробности. Чувала съм, че освен Кристалина Георгиева, в London School of Economics and Political Science учат и дъщерите на Петър Стоянов и Люба Кулезич, а преди време там е следвала и дъщерята на Петя Славова, както и други българи, но не става дума за популярни имена. Погрешното мнение, че само заможните родители имат възможност да пратят децата си да учат в подобни престижни университети – висок клас, е най-малкото наивно и непросветено… Там има много възможности за изплащане на необходимите такси за обучение – спечелване на степендии, осигуравяне на работа от самия университет, взимане на определен кредит от фирми, които сключват предварителни договори със съответния студент за определен фиксиран срок за бъдеща работа при тях, но пак казвам – ако САМО са покрили определени ВИСОКИ резултати… Студентите се стимулират по всякакъв начин, с цел достигане до отлични учебни резултати и постижения. Да не говорим, че след завършването възможностите им са неимоверно много, подпомогнати отново от същите учебни настоятелства и професионални програми към съответния престижен университет и заинтересованите големи фирми.

– За дъщеря ти разбрахме, но ти с нищо не се похвали за бъдещи професионални планове…

– Засега най-голямото ми вдъхновение и гордост е дъщеря ми Диляна, която е наистина вълшбно дете и ме кара да се опитомявам сама, защото в нашето семейство винаги тя е била възрастният човек, макар и само на 22 години, а аз вечно съм непослушното дете! Сега съм се заела да изравня поне възрастите помежду ни, ако не друго. А иначе при мен ще има нова вълнуваща екранна изненада, както и излизането на новата ми книга – събрани еротични интервюта под името: „69 еротични истори със Сесил“, но това е най-малкото, което мога да кажа, за останалото ще се разчуе много скоро!…

Стр. 16