15 фирмени логота със скрити послания

12
Добави коментар
lenycom
lenycom

[wp:svejo-net]

Amazon

Логото на  Amazon изглежда страшно просто и стрелката може да изглежда като усмивка между  a до  z, но всъщност с това се има в предвид, че Amazon продавам всичко от a до  z, а усмивката е на лицето на щастливия клиент които е купил продукт от тях.

Baskin Robbins

Baskin Robbins логото изглежда, че включва буквите BR но ако се загледате ще видите че те изобразяват цифрата 31 със  розов цвят.

Chick-fil-a

Chick-fil-a Буквата C представлява пиле което не е много скрито, но пък е много умно измислено.

Eighty20

Eighty20 – двете линии на квадратчета представляват двоичен последователност със сини квадрати са едно и сив площад е 0. Което прави 1010000, което представлява осемдесет и 0010100, което представлява 20.

F1

F1 – в пространството между F и 1 е скрита единица.

Facebook Places

Ако все още не знаят Facebook Places е в пряка конкуренция с настоящ лидер в тази област Foursquare. Сега, ако погледнете по внимателно към Facebook Places логото ще забележите, че в квадрата има написана  4-ка. Сега дали това е съвпадение или намек към Foursquare?

Fedex

FedEx – погледнете по внимателно между E и X, виждате ли символа там?  Стрелката  представлява скоростта и точността на дружеството.

Milwaukee Brewers

Milwaukee Brewers –  Логото може да изглежда като обикновенна ръкавица за бейзбол която хваща топка, но ако погледнете по добре ще видите инициалите на отбора M и B.

Museum of London

Логото на музеят  на Лондон може да изглежда като един модерен дизайн,  но то всъщност представлява географския район на Лондон, както нараства с течение на времето.

NBC

В логото на NBC е скрит паун над текста. Това представлява мотото на дружествата: да гледам напред а не назад.

Northwest Airlines

Старото лого на Northwest Airlines може да изглежда като обикновен лого, но ако погледнем по-отблизо символа от ляво всъщност представляват N и W а  кръга представлява компас, и те сочат на северозапад.

Piano Forest

Piano Forest логото може да изглежда като обикновен текст с лого на дърветата над него, но ако погледнете под друг ъгъл ще видите, че дървета представляват клавишите на пиано.

Toblerone

Логото на Toblerone съдържа изображение на мечка, скрита в планината Матерхорн, което е мястото, от където произлиза.

Tostitos

Tostitos – включва двама души споделящи чипс и купа със салса.

Treacy Shoes

Логото на Treacy Shoes съдържа символа на обувка скрите между t и s.

Related posts: