Никога не е късно за фитнес

5
Добави коментар
kozmo
kozmo

Разгледайте Книгата на Гинес и ще се натъкнете на един интересен рекорд.
Ернестин Шепърд е регистрирана като най-възрастната жена билдер на планетата. Тя вече е на 74 години, но не прекратява своите тренировки. Някои мъже дори могат да завидят на мускулестото й тяло и на тежестите, които вдига по време на тренировките си в залата.
Ако си мислите, че е изградила своята мускулатура от ранно детство, лъжете се.  Преди 20 години тя е една обикновена домакиня, с наднормено тегло. Сама споделя, че е ненавиждала своето отражение в огледалото. Ето част от изповедта на Ернестин: „Бях твърде ленива за спорт. Упражненията ми вдъхваха ужас, нали заради тях можех да си разваля прическата или да си счупя някой нокът.”
Всичко се променя, когато дамата от Балтимор проумява, че здравето е по-важно от прическата и маникюра. И тя поема по пътя на „трансформацията”.
А „трансформацията” е феноменална! Вместо паласки, корем, отпуснати бедра и ръце, Ернестин започнала да извайва своето тяло: стегната коремна преса, стегнати седалищни части и бедра, завидни бицепси на ръцете…Разбира се, всичко това е постигнато с много труд и упоритост.
Първоначално тръгнала на аеробика с по-младата си сестра, после инструктор от спортната зала, в която тренирала, й предложил да започне работа с тежести. Когато видяла началния ефект от тренировките си, Ернестин решила да се заеме сериозно със силови упражнения. Превключила на „спортен режим”, както се изразява сама. Изработила си и правилна здравословна диета. Храни се основно с пилешко месо, твърдо сварени яйца, зеленчуци и плодове. Яде на малки порции, но по-често.
Не е използвала хормони и стероиди, защото смята това за ненужно. Целта й е да е здрава и да има хубава фигура независимо от възрастта си. Според нея годините не са причина човек да е с наднормено тегло, да е болен и преждевременно остарял.
Когато една жена е на 74 години, е естествено да бъде наречена „баба”, но никой не нарича така Ернестин, когато я види. И тъй като тя не крие годините си, а даже се гордее с възрастта си, мнозина остават с „отворени уста”, когато чуят 74.
Днес Ернестин помага на други възрастни хора да се преборят с наднормените килограми и болестите.

Можете да видите как работи Ернестин Шепърд в залата.