Как да откриваме тайните послания

10
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Тайните думи с космични послания

Всяка епоха има своето слово. То е ключът за ключалките, споменаван от древните Учения. Неизменни като кристал с определен състав, думите в тези формули не могат да бъдат разбърквани, удължавани или съкращавани и носят Поръчителството на Космоса. Абсолютният мрак трепери пред острието на Световната Заповед, а лъчите и газовете по-лесно поразяват тъмата там, където е ударил Мечът. Проследим ли тайните думи на всички епохи, ще видим спиралата на пробождащата Светлина.

Всеки може да открие своя учител!

Безкрайна е веригата от Учители. Постижението на ученика, изпълнил своето съзнание с Учителя, се извисява като скъпоценен всепроникващ аромат. Връзката ученик – Учител образува защитно звено в съединителната верига. С такава защита разцъфват пустините.

Защо са тези загадки, този езотеризъм? Множество бързащи събития – далечни, привидно несвързани, пълнят нашата кошница. Накрая тържествува Светлината. Радостно е, когато внушаваните мисли се срастват със собствените. Когато действията текат като река, функциите на Космоса не могат да бъдат разделени.

Има ли значение как се подреждат вълните, понесли полезен предмет? Важното е предметът да оцелее! Така това, което трябва да научим в живота ни – ще ни бъде предадено. От нас зависи дали ще му обърнем внимание. Колкото до тайните послания, те могат да бъдат открити в картини, стихове, в природата. Ръката, подреждаща нишките и сочи пътя.

Някои чакат Месия за един народ – това е невежество. Еволюцията обхваща цялата планета. Усвоявайте глобалността на явленията. У хората тече еднаква кръв. Не разделяйте външния свят според расите на първичните формации.

Правете разлика между повтарящите се и неповторимите неща.

Бдете над главните пътища и обърнете към полза подробностите.

Явленията са очевидни не за очите, а за съзнанието. Слепият разбира за мълнията по гърма, но зрящият знае, че тогава опасността е вече преминала. Учете се да различавате фактите от техните следствия. Наблюдавайте действителността според възникването на събитията. Иначе ще останете читатели на вестник, списвай от измамник. Напрегнете съзнание и улавяйте възникването на събитията. Само така ще се приобщите към световната еволюция.