Съвети за отслабване от Маргарита Королева

3
Добави коментар
kozmo
kozmo

Маргарита Королева e лекар диетолог, кандидат на медицинските науки. Тя работи съвместно с много известни готвачи, има свои рубрики  в много медии и дава ценни съвети на хора, които целят да се хранят здравословно и да намалят наднорменото си тегло. Смята, че човек може да се храни в заведения за бързо хранене, без да напълнее, ако храната е приготвена правилно.
В тази статия ви представяме нейните съвети към хора, които работят нощем и имат за цел отслабване.
Според д-р Королева стратегията в такъв случай изисква по-особено внимание. Непосредствено преди тръгване за работа е необходимо да се консумира храна, която съдържа пълноценни белтъчини. Подходящо е да се яде извара, яйца – омлет, бяло пилешко месо и разбира се, зеленчуци.
По време на нощта могат да се хапнат малко ядки или малък сандвич от пълнозърнест хляб с малко парче обезсолено сирене или само със зеленчуци. Подходяща храна е и чаша овесена каша. Консумацията на въглехидрати ще поддържа работоспособността и няма да позволи да се понижи нивото на кръвната захар, което значи, че няма да настъпи енергиен срив.
На сутринта, поне 30 минути преди да се  легне за почивка след нощната работа, е подходящо да се консумира малко количество овесена каша или кисело мляко. Трябва да не се допуска консумация на тестени и сладки храни и в никакъв случай да не се злоупотребява с количествата. Вредно е да се легне с препълнен стомах.
И след почивката отново трябва да се консумират храни, богати на протеини: риба, птиче или друго постно месо с гарнитура от зеленчуци. Да се избягва пърженето на рибата или месото. Кулинарната обработка да е предимно чрез варене и печене. Да не се допуска злоупотреба с подсладени безалкохолни напитки, кафе и чай със захар. Мнозина смятат, че това ще им помогне да се чувстват по-бодри след нощното безсъние, но това е голяма грешка. Умората няма да премине, а за фигурата последствията ще са гибелни. Високобелтъчната храна, разходката на чист въздух и възстановителният сън са най-добрият начин в случая да се преодолее умората.