Facebook въвежда подобрения по снимките си

6
Добави коментар
mindscrew
mindscrew

NewTrend.bg, 01.10.2010 г. – Facebook, който освен лидер сред социалните мрежи е един от най-големите сайтове за споделяне на снимки в света, започва да въвежда много подобрения по един от най-неглижираните си продукти – снимките.

Сред новите промени най-голямата е възможността потребителите да качват снимки с по-голяма резолюция. Новите правила позволяват снимките да бъдат до 2048 пиксела на голямата си страна, което си е доста голям ъпгрейд спрямо предишното ограничение от 720 пиксела. Също така, потребителите ще могат да използват снимките и в .jpg формат.

Друга нова опция е въвеждането на лайтбокс с големината на браузъра за разглеждането на снимки. Лайтбокс представлява уголемяване на изображението до размера на страницата, докато на заден сив фон остава Facebook. Чрез този формат за разглеждането на снимки ще се виждат също текста и коментарите под снимката.

Постоянен проблем за социалната мрежа e неефективността при тагването на снимки. И тук Facebook прави подобрение – инструменти за разпознаване на лица и предложения за тагване, които ще ускорят напълно отбелязани албуми от потребителите.

И накрая, нов ъплоудер, който използва Flash, е създаден, за да направи качването на снимки по-надеждно в страни, където интернетът не е толкова стабилен, както в Щатите.

Социалната мрежа определено не лежи на стари лаври и продължава да превръща времето, прекарано от потребителите в сайта все по-пълноценно.