Да отслабнем с помощта на канела

5
Добави коментар
Albinion
Albinion

Да отслабнем с помощта на канела

От край време човешката цивилизация познава богатството на канелата. Още древните хора са използвали ароматното растение заради известните му кулинарни и медицински ползи. Най-често канелата се е използвала като мощен антиоксидант, като в същото време била популярна и заради антибактериалните си и антигъбични свойства.

В наши дни популярна е темата за отслабване с канела. Много млади момичета, които водят неравностойна битка с излишните килограми, често се интересуват как могат да свалят част от наднорменото си тегло в помощта на канелата.

С цел отслабване канелата се използва под формата на пръчици, прилични на пури. От тях се приготвя ароматен чай, с помощта на който се свалят излишните килограми. Важно е обаче да се знае, че освен с канела, чаят се приготвя и с друга съставка, а именно мед.

Чай от канела за отслабване се приготвя така както всички останали билкови отвари. След като е готов, той се оставя да изстине и към него се прибавя една чаена лъжичка пчелен мед. Прибавянето на мед е изключително важно, тъй като като естествен подсладител той нормализира стойностите на кръвната захар в организма. Препоръчително е с цел постигане на оптимален резултат чаят от канела да се пие по два пъти на ден – сутрин и вечер, като всяка чаша се добавя лъжичка мед.

Смята се, че канелата спомага за намаляването на телесното тегло, тъй като ускорява термогенетичните процеси в организма, а с това и изгарянето на мазнините.

споделяне на връзка