На гребена на вълната

3
Добави коментар
bgboy
bgboy

Ако сте абонирани за електронния бюлетин на Emarketer, със сигурност ви е направило впечатление, че поне една трета от статиите са посветени на социалните мрежи.

Например, една от статиите представя впечатляващото число от 72% от анкетираните компании в САЩ, които имат стратегия за присъствие в социалните медии.

За България тази цифра, уви, не е ясна. Предвид масовата вълна на Фейсбукизация обаче, която ни залива от всякъде, е нормално все повече рекламодатели и на родна почва да се обръщат към подобни канали. Да, чужд проект е и за негова сметка може би страдат родни уеб сайтове и проекти, казват някои, но все пак социалните уеб сайтове, и в частност Facebook, имат няколко основни предимства, които няма как да пренебрегнем:

1,6 млн. регистрирани българи
Лесно достъпен като канал, както и от гледна точка на управление
Бърз достъп до аудиторията
Таргетиране на аудиторията
Ниска цена за достигане на таргет аудиторията
Сравнително добра отчетност, статистики и анализ на данните

Като специализирана агенция в областта на онлайн рекламата нямаше как и ние да пропуснем тази вълна затова от началото на годината социалната медиа е част от почти всяко предложение към нашите клиенти (alli, Mall of Sofia, Hugo Boss, Aerotour, Unitrade) под различни форми.

Както е видимо от данните по-долу обаче, потребителите онлайн са най-активни и реагират най-благосклонно, когато имат и достатъчно добра мотивация 🙂 Кой ли не обича наградите, отстъпките, промоциите!

Така заедно с клиента Samsung и неговата IT дивизия, решихме сами да се убедим в истиността на статистиките, реализирайки специално разработен апликейшън за Facebook (facebook apps).

Постарахме се играта да не е нито прекалено сложна, нито прекалено проста, за да могат потребителите както да се забавляват, така и да научат повече за продуктите на клиента по интересен начин, като използвахме един много семпъл механизъм – гатанка.

Играта се състои от пет нива, като всяка седмица ще отключваме ново ниво. Потребителите с най-добро представяне могат да печелят награди на седмична база, а онези, които играят редовно имат шанса да спечелят голямата награда.

1350-те регистрирали се от понеделник до сега участници ни говорят доста убедително, че хората определено обичат наградите, а още повече, когато наградите са не от кого да е, а от Samsung 🙂

Забавлявайте се и вие тук

Автор на статията:

Деница Георгиева
Client Service Director
дигитална агенция Interactive Share