Слави Трифонов: Такова чудо не бях виждал!

1
Добави коментар
Nick_usa
Nick_usa

На 30-ти Септември се състоя 2-то представление от Slavi Trifonov & Ku-Ku Band American Tour 2010 в Congress Theater – 2135 N Milwaukee Ave, Chicago, Illinois

Българската транспортна компания, базирана в Чикаго, Илинойс – AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC., бе главният герой в този ден, като Основен Спонсор не само на концерта в Чикаго, но и на цялото турне на Слави Трифонов и „Ку-Ку“ бенд в Северна Америка.

Преди началото на шоуто зададох няколко въпроса на един от собствениците на компанията Павел Вълнев:

Слави и Павел (Amerifreight Systems LLC ) – „дипломатическа снимка“

СМ: Доволен ли си от работата си със Слави и неговия екип по отношение на тяхното турне в САЩ? ПВ: Когато човек има насреща такива професионалисти е лесно да се работи. Ние знаехме какъв прекрасен екип са те, но те надминаха всички наши очаквания. Разбира се, че съм доволен. Слави дойде в Америка, за да зарадва българската общност и наистина успя да го направи по един невероятен начин.

СМ: Разкажи на нашите читатели за другите проекти свързани с българската общност, в които AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC. е участвал?ПВ: Ние спонсорираме различни спортни мероприятия и периодично подпомагаме болни и изнемогващи хора в България. Помагаме на много хора да започнат собствен бизнес, като ги финансираме да закупят собствени камиони и да работят за себе си. Мисля, че участваме активно в изграждането на една единна и сплотена българска общност.

СМ: Много от българите посетили концерта на Слави в Чикаго, а още повече в другите градове, включени в турнето може би не са така добре запознати с AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC. Би ли описал накратко вашата дейност и бъдещи планове? ПВ: AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC е добре позната компания в Чикаго, но чрез шоумен №1 на България искахме да представим нашата компания в повече американски щатове и Канада. Ние сме транспортна компания оперираща в САЩ и Канада. Занимаваме се още с продажба и финансиране на камиони, продажба и инсталиране на гуми, ремонт и поддръжка на камиони и ремаркета. Предстои отварянето на нов Reefer department, работим върху изграждането на собствен warehouse и отварянето на brokerage department.

СМ:Какво искаш да кажеш на българите, на които тепърва им предстои да посетят концерта на Слави в рамките на неговото турне в Северна Америка? ПВ: Искам да им кажа, че ги очаква едно незабравимо изживяване.

Amerifreight Systems LLC бяха поканили във ВИП ложата свои роднини, приятели и бизнес партньори, за да гледат заедно концерта

Въпреки неудобния ден – четвъртък, когато повечето от хората са на работа (и освен това трябва да си лягат рано понеже и на следващия ден работят), 2 часа преди концерта вече имаше наредени посетители в дълга опашка пред концертната зала, която малко след обявения начален час се напълни. Това е нещо, което никога досега не се бе случвало в Чикаго. В повечето случаи концертите са се правили в удобните петък, събота или неделя, понеже всеки който се занимава с шоу бизнес тук знае, че хората (както много сполучливо отбеляза, в един от скечовете си, Иван Кулеков) работят здраво в останалите дни. Защо се случи това чудо?

Непосредствено след концерта Слави се снима със свои фенове

Залата на Congress Theater се напълни за второто представление на Слави Трифонов в Чикаго, понеже както самия той спомена по време на шоуто „Чикаго е най-българският град в Америка“. Различни предположения посочват между 100000 и 150000 българи живеещи в „Града на ветровете“.

Светлозар Момчилов, Стела Калайкова във ВИП ложата

Очевидно е че българската общност в Чикаго има потенциала да напълни и много по-големи зали и аз съм сигурен, че след анализ на неизбежните за едно първо по рода си турне в Северна Америка грешки, Слави и неговият екип ще са готови да използват много по-добре възможностите в Чикаго и Северна Америка като цяло. Защо именно Слави успя да привлече най-многобройната аудитория за сравнително кратката история на голямата българска общност в Чикаго? В последните 15 – 20 години тук са идвали известни български певци, актьори и личности, но нито един от тях не е успявал да създаде такъв голям интерес. Явно е че Слави Трифонов е български феномен, независимо че той не е най-добрия български певец, музикант, актьор и прочее амплоа, в които обича да се изявява. Кои са причините за това явление на българския шоубизнес? Една от тях е личността на Слави. Той залага на България, българското, българския народ и е готов смело да се  противопостави на всеки, който работи против неговите патриотични идеали.

Оксана Момчилова (в.“България Сега“), Слави Трифонов

Другата причина за интереса към това американско турне e търговската марка „Слави Трифонов“. Разработването на тази марка не е резултат от усилията на един човек, а по-скоро на цяла група от високи професионалисти на сцената и зад нея в течение на много години. Бизнесменът, професионалистът и психологът Слави Трифонов е основната фигура, която координира и направлява този процес. Всеки, който познава добре българския манталитет, ще се съгласи, че съвсем не е лесно да си лидер на голяма група от български звезди. Достатъчно е само да си припомним неотдавнашните предизвикателства пред българския треньор на „звездния“ ни футболен отбор. Слави явно успява като лидер на много звезди и професионалисти от неговия екип  и е интересно да се наблюдава на сцената как намира индивидуален подход към всеки един от тях, за да повдигне настроението и духа им. Едно от най-големите постижения, обаче, на високия шоумен е по отношение на неговата „религия“ (така той ласкаво нарича публиката си). Психологът Слави много добре улавя настроенията на българския народ в един или друг момент и знае как да предложи на своята публика  в уважителен и позитивен формат, това от което тя се нуждае и иска да чуе. За пръв път, след посещенията на различни известни българи в Чикаго, чух думите „Радваме се да видим толкова много  българи, които са тук не защото са избягали от България, а защото са свободни хора, които се чувстват добре в новия си дом!“ 

Слави Трифонов и Светлозар Момчилов след концерта

Родолюбецът Слави, макар и чрез думите на Иван Кулеков, отново демонстрира добра визия и интуиция. Той умее да прави хората да се „чувстват по-добре“. Това е основната причина за това северноамериканско турне. „Ние прелетяхме 10 000 км, за да ви накараме да се чувствате по-добре!“ Аз лично станах свидетел как Слави успя да накара българите да се почувстват по-добре и в Манхатън, Ню Йорк и близо до Даунтаун, Чикаго. По време и на двата концерта, хората в залата пееха и танцуваха, все едно че  се намираха не в огромна концертна зала, а на домашно празненство. След края и на двата концерта, Слави бе извикан на бис като единствената разлика бе, че в Ню Йорк шумът, произведен от екзалтираната публика можеше да се чуе от Wall Street, а в Чикаго от последните етажи на Sears Tower.

Благодарим на Amerifreight Systems LLC, че дариха радост на българите в Северна Америка!

Благодарим ти Слави, че повдигна българския дух в Северна Америка! До нови срещи!

Светлозар Момчилов, в.”България Сега”, Bulgaria SegaСнимки: Оксана Момчиловаwww.Bulgariasega.com