Борисов: Стачка? Тогава ще подам оставка

6
Добави коментар
policexpert
policexpert

Кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент е партийно решение и никой не може да го определи сам, каза министър-председателят Бойко Борисов в интервю на Сашо Диков за Канал 3.

Когато дойде време за президентските избори, ще се събере Изпълнителната комисия, ще преценим кой е най-добрият вариант, отбеляза премиерът.

Според него най-големият успех на правителството е борбата с престъпността;

Борисов не счита, че нещата по делото за „Октопода“ отиват към провал.

Аз съм говорил няколко пъти и с Цветанов, и с Йовчев (Цветлин Йовчев, председател на ДАНС) по тази тема, защото не ми е безразлична, много силно обществено внимание фокусира тази операция – те твърдят, че всичко, което имат, е абсолютно доказано, посочи той.

Борисов определи като повърхностна  оценката на Сашо Диков, че Симеон Дянков е „воденичен камък“ и крайно неприемлива фигура.

Дянков генерира в себе си много отрицателна енергия поради простата причина, че липсата на финанси, липсата на пари в бюджета кара всички да го мразят, защото всеки министър или всеки кмет иска да получи пари, чрез парите строи улица, училища, детски градини и показва, че нещо върши, каза премиерът.

И все пък премиерът добави:

„Дянков има много други трески за дялане и ако не си ги поправи, действително ще има проблем с мене;

относно финансовата дисциплина той се справя прекрасно – треските за дялане са му на друго място – знам ги и той ги знае.“

Относно здравния министър Анна-Мария Борисова, която днес подаде оставка, министър-председателят сказа нощи, че тя има срок и трябва да се справи с него.

„И ако не се справи Борисова, ще сложа друг,

но накрая ще успеем“, казва Борисов.

Помолен да коментира престоящите стачки, Борисов отговори: „Ако хората считат, че не сме за това управление, за този пост, да правят стачка,

давам си оставката, идва Станишев, идва Доган и ви дооправя…

Въобще не искам дори да убеждавам някого в противното. Направихме така, че за първи път Европейската комисия да ни оцени. Направихме така, че много от нещата тръгнаха, направихме така и съм гарантирал 2012 г. магистрали, метро..“ Борисов каза, че полага огромни усилия и повече от това не може. Давам си здравето и нервите – от сутрин до вечер, толкова много, каза Борисов.

„Намерете, който може повече. 20 години карате по магистрали, играете в спортни зали, возите се на метро, всичко ви е О.К. Аз това мога, това ще направя, докато ме търпите. После си избирате някой да ви отвлича, да ви язди и да викате, че е успешна борбата с престъпността. Ваша работа“, коментира премиерът.

„За тебе съм самохвалко, за мене съм вече един истински преуморен човек,

вследствие на изключително много ангажименти и работа. Ако се оценява. Като не се оценява, на изборите хората определят кой да управлява и си избират кой да ги управлява. Аз мисля, че си изпълнявам ангажимента“,  акцентира Бойко Борисов.