София е „най-добрият град за живеене в България”!

5
Добави коментар
kocet
kocet

Да се чуди човек обаче на фона на какво е това лидерство? На хилядите улични псета, на многобройните дупки…

Столичани, отдъхнете спокойно!

След като 2 поредни години Варна грабваше първото място, сега най-сетне София е класирана за „Най-добрият град за живеене в България за 2009 г.”.

Инициативата е на Дарик радио и в. „24 часа”. Тази година столицата зае първото място с 234 точки, само с една точка повече от Варна. На трето място е Бургас с 219 точки.

2 години варненци комплексираха столичани и единно гласуваха за своя град, който изпреварваше не само София, но и Пловдив и Бургас. Тази година софиянци могат да се успокоят – техният град е №1.

Да се чуди човек обаче на фона на какво е това лидерство? На хилядите улични псета, на многобройните дупки по улицата и междублокова кал? На чистия въздух?

На страхотната природа? На добрия транспорт? На уникалната градска архитектура тип полусталински стил? На чистотата по улиците?

Какво й е на София най-доброто, че печели в тази класация? – се пита всеки, стъпвал поне веднъж по улиците на столицата.

Единственият позитив е, че предоставя работа на млади хора от цялата страна, но дори този факт едва ли дава само предимства.

18/10/2010