Гафовете на правителството

71
Добави коментар

  Как може  Подкрепа и КНСБ да сътворят подобно нещо ?!?
Да вземат парите от  частните пенсионни фондове, събрани за ранното пенсиониране  и  да ги дадат на  Дянков?!?! Как може да  искат да прехвърлят набраното от професионалните фондове, които работят на капиталов и независим от държавата и НОИ принцип, в обща солидарна сметка ?!?!
Никой не ме пита , но не съм съгласна ! Стига ми толкова  общи сметки с незнайно кои държавни люде, нека си поживеем поне на старини, така както сами сме си постлали, а не всички-еднакво зле, както е сега !  Аз съм Марияна Коларова  и протестирам  срещу правителството и  синдикатите.  Не желая да  внасяме различни осигуровки, а да получаваме  равни пенсии. Нали това е идеята на индивидуалните вноски и партиди във втория стълб, колкото-толкова !!!Правителството и синдикатите  намериха лесен начин да  запълнят дупките в държавната хазна като извадят натрупаните до момента пари  от  пенсонните фонодове. Не желая  с моята пасивност  мълчаливо да  подкрепя  ограбването на народа и затова протестирам , протестирам , протестирам……………………….!!!!!Не желая да живея в  държава, където синдикатите, вместо да ме защитават и да са коректив на правителството – са точно обратното, държат се, като негова съставна част .
Представяте ли си ?!?Как може  синдикатите  сами да  прокарат ненормалната  идея да се вдигнат осигуровките без да питат работещите за това?!?!
Това обаче не им стигна и сега искат да  национализират професионалните пенсионни фондове ?!?!
Къде отива пенсионната реформа, къде отива тристълбовия модел на осигуряване, толкова прокламиран от правителството ?!?!Дата  20.10.2010Град  В.търново                                                          
Господа управляващи,Спрете да ограбвате и унизявате точно най-отрудения български народ!Според  Българската  КОНСТИТУЦИЯ  чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.Индивидуалните партиди на всички осигурени първа и втора категория труд в Пенсионните фондове са точно това – частна собственост.С влизането им в общ фонд партидите им най-вероятно ще бъдат закрити, защото НОИ не работи с лични сметки, а на солидарен принцип. В момента парите, които се трупат в професионален фонд, могат и да се наследяват, но с прехвърлянето им към солидарен фонд това също  ще отпадне.В крайна сметка, с парите от личните партиди ще се покриват ли личните пенсии на притежателите, или всичко отива в голямата тенджера, за да има за пенсиите на ранопенсиониращите се привилегировани държавни служители.Чиста чиновническа кражба.Или търсите начин как да запълните дупките в Държавния бюджет?И за пореден път го правите за сметка на обикновения  гражданин!Засрамете се !Връщате ни назад с двадесет години!Мислете, че сте там да  ни служите, а не да ни изтезавате!

На по-прост език – държавата търси начини да закърпи „дупките“ в бюджета. Затова министър Дянков, Бойко Борисов и сие подготвят мащабен удар върху осигуровките на първа и втора категория труд… Какво точно имам предвид? 

Около 500 милиона от тези хора ще отидат в обща партида (хазна) и ще бъдат раздадени поравно. 

Представете си: хората, които работят тежък и опасен труд да получават точно толкова, колкото и другите!

Ако има 200 хиляди от тези две категории труд, следва че всеки ще получи 5000 лв. 

Могат ли да се оравнява труда на един миньор и този на един летец? И трябва ли?

Влезте в официалната група във фейсбук.
Влезте и направете темата свежа.