Бианка Панова: Красотата не е само понятие за опаковка!

2
Добави коментар
temi
temi

Бианка Панова – “златното момиче” на българската художествена гимнастика, което миналата година “дойде, танцува, победи” и отново спечели сърцата ни. Какви са тайните за красота и стилът на Бианка Панова и как поддържа форма?

Бианка Панова е родена на 27 май 1970 година в София. Неколкократна световна шампионка на различни уреди, тя е едно от “златните момичета” на българската художествена гимнастика. Бианка Панова е печелила следните отличия: бронзов медал в многобоя, златен медал на лента, Световно първенство във Валядолид, Испания, 1985; златен медал в многобоя, златен медал на въже и бухалки, сребърен на лента, Европейско първенство във Флоренция, Италия, 1986; златен медал в многобоя, златни медали на лента, топка, обръч и бухалки, Световно първенство във Варна, България, 1987; 4-та в многобоя, Олимпийски игри – Сеул, Корея, 1988; 5-то място в многобоя, златен медал на лента и обръч, Европейско първенство в Хелзинки, Финландия, 1988; сребърен медал в многобоя, златен медал на обръч и въже, сребърен медал на топка, Световно първенство в Сараево, Югославия, 1989. Бианка Панова се оттегля от активна спортна дейност през 1989 година и става треньорка в Италия. Там тренира италианската национална шампионка Катя Пиетросанти. През 1993 година става треньорка в Белгия. До миналата година живее там със своя съпруг, физиотерапевт Чавдар Нинов. Имат двама сина – Стивън и Ричард. През 2008 година помага на Орлин Павлов да спечели тв шоуто „Dancing Stars“ в България, като танцуваща с него на финала гостзвезда. През 2009 г. е поканена като участник в следващия сезон на тв шоуто „Dancing Stars“, което печели с най-висок зрителски вот. Впоследствие решава да остане в България като се включва в школата по танци “Dance Academy” в зала “Фестивална”. Освен това помага на своя съпруг в прилагането му у нас на неговия уникален терапевтичен метод за облекчаване на болката.   Какви са тайните за красота на Бианка Панова, как поддържа форма и какви са модните й предпочитания?

Какво е твоето определение за красота? Бианка Панова: Красотата е по-скоро вътрешно състояние на духа, отколкото външно впечатление. Ако си вътрешно спокоен, уверен, с позитивна нагласа към света и себе си – околните го долавят и те възприемат по начина, по който се чувстваш.

Пътувала си в много страни по света. Кои жени са най-красиви и най-стилни? Бианка Панова: Красива или стилна? Защото това са 2 различни определения.Зависи от личността. От стандарта на живот. От потребността и духовното развитие на самата жена или на човека (мъжа) до нея…

Коя е най-красивата част от тялото ти? Бианка Панова: Не мога да говоря за себе си, а и съм твърде взискателна към тялото си, но приятели са се възхищавали от добре изработените ми крака.

А най-красивите черти в характера ти? Бианка Панова: Затова трябва да попитате съпруга ми! С него сме споделили 22 години и знаем и добрите и лошите характеристики.

Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата? Бианка Панова: Винаги! Връзката е правопропорционална!

Гордееш ли се със синовете си? Как се отразява майчинството на красотата? Бианка Панова: Надявам се да са достатъчно силни, за да се преборят с препятствията, които ще срещнат по пътя на живота. Майчинството придава особен вид красота на жената – благородна, всеотдайна, ангелска.

Страх ли те е от старостта? Бианка Панова: Не.

Какъв е стилът ти на обличане? Бианка Панова: Удобен.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Бианка Панова: Gucci и Cavalli.

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш? Бианка Панова: Абсолютно НЕ! Съпругът ми е щастливец!

Колко чифта обувки имаш? Бианка Панова: Не много, в сравнение с някои други жени.

Какви бижута носиш? Бианка Панова: Тези, които са емоционално заредени.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти? Бианка Панова: Убедена съм, че личната хигиена ще облекчи разходите за скъпа козметика. Така че, съветвам днешната жена да си осигури нейният 1 час физическо натоварване, да се грижи са здравословната си диета и да има повече позитивни емоции.

Какъв грим предпочиташ? Бианка Панова: Незабележимият.

Кой е любимият ти парфюм? Бианка Панова: Versense на Versace и Nina на Nina Ricci. Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й? Бианка Панова: Не съм се възползвала, но не я отричам. Коя част от тялото си би коригирала? Бианка Панова: Откровено казано, чувствам се добре във вида, в който съм.

Спазваш ли диети? Бианка Панова: Понякога, но рядко.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Бианка Панова: Протеини и плодове.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения? Бианка Панова: Шоколадохолик съм. Напоследък съм фен на черния шоколад с чили.

Как поддържаш форма в момента? Бианка Панова: Фитнес, плуване и голф. Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Бианка Панова: Като спортист – сауна и обикновен спортен твърд масаж.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Бианка Панова: Не!

Каква е цената на красотата? Бианка Панова: Разбира се, никой не може да победи технологиите и големите пари, но както вече казах, красотата не е само понятие за опаковка.

Снимки: Dancing Stars, личен архив

22.10.2010/Интервю на Биляна Божилова