Започва работата по нов филм базиран на анимационните серии “Шантави рисунки”

5
Добави коментар
raya
raya

Идеята на братята-сценаристи Даниъл и Кевин Хагеман (“Хотел Трансилвания”) за нов филм, базиран на популярните по цял свят анимационни серии “Шантави рисунки”, е била одобрена от ръководството на компанията Warner Bros.

Преди седмица, те предложиха на продуцентите Дан Лин и Рой Лий да бъде създаден игрален филм в стила на “Космически забивки” и “Котки и кучета”, комбиниращ истински актьори и кадри с компютърно генерирани герои.

Различното в случая, е че новия филм ще бъде изцяло изграден около фиктивната фабрика АCME и нейните странни изобретения, познати на публиката най-вече от анимационните серии за Уили Койота и Пътния Бегач.

Продуцентите се надяват да дадат старт на нова поредица, и идеята за филми разказващи за множеството изобретения на фабриката ACME ще даде на сценаристите голяма свобода.

“Хубавото, е че има толкова много епизоди на “Шантавите рисунки”, в които се използват изобретенията на АCME и ние просто трябва де изберем най-смешните. Разбира се, за съжаление на героите и за радост на публиката, повечето от тези изобретения не работят както трябва и резултатите са винаги изключителни забавни.

Мисля че феновете ще бъдат доволни от пълнометражен филм, изцяло фокусиран върху тези класически гегове”, заяви Кевин Хагеман.

Според продуцента Дан Лин, надеждата е да се получи филм наподобяващ поредицата “Мъже в черно” и комбиниращ най-доброто от старите продукции на Amblin Entertainment. За момента не се разкрива информация относно това кои ще бъдат главните герои в предстоящия филм.

Даниъл Хагеман и Кевин Хагеман вече работят върху сценария, а продуценти ще бъдат Марк Бауч, Джон Бърг (“Срещи с Дейв”), Дан Лин (“От другата страна”) и Рой Лий (“Предизвестена смърт”). Филмът все още няма официално заглавие и търсенето на режисьор тепърва предстои.

Според източници от Warner Bros, продукцията ще бъде в 3D формат и снимките ще започнат следващата есен.

Премиерата е насрочена за 2012 година.

firstshowing.net

Още новини:• Актьорът Крис Пайн за предстоящите си филмови проекти • Рене Зелуегър, Мат Дилън и Джак Блек ще участват в комедията “You Are Here” • 50 Cent ще вземе участие в драмата „Lives of the Saints“ • Източна екзотика на Киномания 2010 • Предстояща комедия ще събере Мерил Стрийп, Сандра Бълок и Опра Уинфри