Как да изберем подходящата риза според фигурата си

5
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Споделяне

Дошла от гардероба на силния пол, днес ризата е неотменна част от женското ни ежедневие. Тя е удобна както за офиса, под сакото, така и за среща с приятели и официален случай. Единственото важно нещо е да изберете правилния модел според случая и фигурата си.

АКО СТЕ С ПО-ШИРОК ХАНШ И ТЕСНИ РАМЕНЕ

Изберете модел, който да подчертава тънката талия и да прикрива голямата разлика между широкия ханш и тесните рамене.

Жените с този тип фигура могат да заложат на риза в светли пастелни тонове, която не е нито прекалено широка, нито прекалено ярка на цвят, а перфектният вариант е черното.

Избягвайте да комбинирате с големи ръкавици (ако ръкавите са къси или три четвърти), които привличат вниманието към горната част на тялото и го правят да изглежда по-тромаво.

АКО СТЕ С ПО-ШИРОКИ РАМЕНЕ И ТЕСЕН ХАНШ

Фигурата в този случай изглежда по-масивна, отколкото е в действителност. За да промените визуално това, трябва да привлечете вниманието към талията и бедрата. Подходящ избор е втален едноцветен модел с по-дълбоко деколте. Пристегнете в кръста с широк ярък колан. Избягвайте ризите с едри десени.

ЖЕНСТВЕН СИЛУЕТ

Казват, че идеалната фигура е тази, която прилича на пясъчен часовник. На нея й подхождат почти всички модели – тип трапец, в спортен стил. Можете да си позволите риза от прозрачна материя. Подчертайте талията с интересен колан.

АКО СТЕ С ПО-ПЪЛНА ТАЛИЯ

 

В този случай изборът е много труден. Ризата не трябва да е нито прекалено широка, нито прекалено тясна, не трябва да е в ярки тонове и едри мотиви или принтове. Препоръчваме ви да изберете риза с по-малко деколте, трапецовидна ( леко разширяваща се от гърдите надолу). Материята трябва да е лека, добре падаща, с вертикални райета или принтове.

АКО СТЕ С МАЛЪК БЮСТ

Ето тук сте направо облагодетелствана! Подходяща в този случай е ризката с къдрички, воалчета, апликации и набрани дантелки в горната си част, или с буфан ръкавче. Те оптически ще направят бюста ви да изглежда по-едър и съблазнителен. А ако се спрете и на яка тип -столче, тогава кокетния ви, съблазнителен вид е гарантиран!