Декорация на стените с наситени тъмни тонове

44
Добави коментар
lucynda
lucynda

28.10.2010 г.

Използването на тъмни цветове за стените може да създаде усещане за комфорт или да придаде драматичен ефект на помещението. Ако искате да създадете акцент в дневната, спалнята или трапезарията, обмислете боядисването на стените с наситени тъмни тонове.

Цитрусови акценти  

Шоколадово кафявите стени добавят чувство за топлина в тази спалня. Белите архитектурни детайли и бежовият цвят на тавана допълват цветовата схема. Акцентите в различни нюанси на зеленото, като страничните масички в цитрусов цвят и тъмнозелените кутии за вещи, внасят цветово разнообразие в стаята. За да не бъдат наситените цветове натрапчиви, тук са добавени бели пространства – чрез спалното бельо и бялото паспарту на картините, където погледът може да почине.

Пурпурно очарование  

Пурпурният цвят може да придаде очарование на всяка стая. Тук наситеният лилав нюанс е използван за стените в дневната. Голямото количество бял цвят по архитектурните детайли и картините допълват цветовата схема, докато червените акценти подчертават червения подтон на лилавото. Тъмните цветове са особено подходящи за стаите, които са изпълнени през деня с естествена светлина.

Зелени цветове за трапезарията 

Палитрата от зелени тонове създава една гостоприемна атмосфера в тази трапезария. Стените с наситено зелен цвят са допълнени от бледозелени драперии, сивозелена делва и тапицерии със сини нюанси. По-тъмните стени трябва да се комбинират с обилна светлина, като например големи прозорци, силни лампи, голям полилей и огледала, които да отразяват светлината.

Традиционно черно  

Никой друг цвят не може да придаде такава драматичност като черното. В тази трапезария боядисаните в черно стени и старинният бюфет дават персоналност на интериора. За да остане стаята драматична, но не и депресираща, е добавено червено кадифено канапе и тапицирани столчета, които внасят ярки цветове. Белите архитектурни елементи, големите огледала и огледалните акценти отварят пространството, отразявайки светлината.

Оранжева пикантност  

Добавете ярък цвят, боядисвайки стаята с оранжево. Този пламтящ оранжев нюанс е перфектен за съчетаване с натурални акценти, като тази мраморна камина и античната дървена рамка на огледалото. Кафявите тонове в тези елементи балансират яркия цвят. Използвайте оранжево в стаи, които са облени от естествена светлина, за да създадете в тях топла атмосфера.

Интензивни натурални цветове  

Дори натуралният цвят може да придаде яркост и интензивност на цветовата схема. Цветът на тези тъмни сивикаво-кафяви стени внася драматичен ефект в тази трапезария. Сивите завеси са в унисон със стените, но лекият гланц добавя своеобразно очарование. Столовете са тапицирани с плюшена дамаска в същия сив нюанс и добавят текстура в помещението. Използването на един-единствен цвят, но с различни текстури добавя интерес на интериора, без той да изглежда монотонен.

Тъмен шоколад 

Шоколадово кафявите стени и белите акценти задават един изтънчен тон на тази дневна стая. Цветът за стените е избран от шарките на тапицираната масичка.

Акцентна стена  

Акцентните стени са популярно решение за декорация. Използвайте ги, за да добавите доза ярък цвят в стаята, както и за да създадете фокусна точка. В тази дневна стая червената стена подчертава камината и добавя допълнителен ярък цвят. Боядисването само на една от стените е великолепен начин за използване на тъмните цветове в интериора.

Тъмни цветове за малките стаи  

Малките стаи са перфектно пространство за експериментиране с тъмни цветове. Шоколадово кафявите стени контрастират с белите шкафчета в тази баня. Естествената светлина от прозорците освежава банята и прави тъмния цвят по-малко интензивен.

Червено за трапезарията  

В тази стая цветовете са използвани в пълния им потенциал. Стените в наситени доматено червени тапети подсилват както дълбочината, така и текстурата на помещението, докато разноцветните столчета създават приятен контраст с традиционната мебелировка на стаята.