Синята лагуна

1
Добави коментар
hubabuba
hubabuba

Синята лагуна е една геотермална СПА забележителност и е от най-посещаваните в Исландия . Топлите води са богати на минерали като силициев диоксид и серен и къпането в Синята лагуна е известно с това да помогне на някои хора, страдащи от кожни заболявания като псориазис . Температурата на водата,къпането и плуването в областта на лагуната е средно 37-39 ° C .

В Синята лагуна има научни изследвания за развитие и възможност да се помогне в намирането на лекове за други заболявания на кожата .В използването богатите на минерали води, лагуната се захранва с вода от близката геотермална енергия и се подновява на всеки 2 дни.Горещата вода ,е добър обмен на въздуха от земната повърхност и е в близост до лава поток и се използва за турбините , които генерират електричество. След като става това през турбините , пара и топла вода минават  през топлообменник за осигуряване на топлоенергия за подгряване на топла вода в системата . След това водата се подава в лагуната  за отдих и лекарствени нужди на потребителите да се къпят в нея. Спа центърът се намира в област с лава и е на полуостров в Югозападна Исландия.

Намира се на около 13 km (8 мили) от международното летище Keflavík и тридесет и девет километра (24 мили) от столицата Рейкявик . Това е приблизително на 20 минути път с кола от летището и на 40 минути път с кола от Рейкявик.Синята лагуна и спа геотермалния  комплекс се виждат ясно от някои от обичайните източници на сателитни изображения .

Исландия има строги правила за хигиена и гостите трябва да се къпят без дрехи в общите части с душове, преди и след къпане. Твърди се, че през юни 2007 г. на Синята лагуна изглежда зелено, огромен жители, така и за туристи от Исландия.