Съвети при лечение на диабет

28
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 26. Oct, 2010 от екип на Здраве и Красота в Диабет, Споделено от читатели

Ето няколко полезни съвета при лечение на диабет.

Целта на лечението на диабет е да бъдат облекчени проявите и да бъде нормализирано нивото на гликозата в кръвта. Чрез лечението се цели също така да се предотвратят основните видове усложнения и да се обучи страдащия как точно да се грижи за себе.

Диетата при диабет е много важен елемент в лечението. Изключително важно е да се регулира правилно обема и вида храна, която се поема. От съществено значение е  регулирането на въглехидратите. Също така трябва да се избягват силните промени в нивото на глюкозата в организма.

При хората с наднормено тегло е особено важно да се ограничи приема на храни, богати на калории. Причината за това е, че затлъстяването влияе за отслабването на действието на инсулина. При лечение на диабет с диета може да има нужда от прием на допълнителни медикаменти и изпълняването на физически упражнения.

Ако болният започне лечението в ранен стадий на диабета чрез спортни и физически натоварвания, то се увеличава рязко количеството на мускулните рецептори. Така излишната глюкоза минава през ситото на рецепторите в мускулите. По този начин се нормализира нивото на кръвната захар по естествен начин. Непосредствено след това се нормализира и нивото на инсулина. В последствие се избягват възможните нежелани усложнения. Поради тази причина спортът е необходимост, когато се провежда лечението на диабет.

При лечение на диабет с инсулин има вероятност да се развие болестта хипогликемия. Това е състояние, при което нивото на глюкозата спада рязко и е възможно изпадане в хипогликемична кома. Това може да се компенсира с рязко поемане на въглехидрати.

Тези съвети ги изпрати Георги Талов. Вие също можете да изпратите вашите съвети за здраве и красота на мейла ни [email protected], които публикуваме в рубриката ни Споделено от читатели.

Снимка: Rotorhead

Етикети: диабет, здраве, лечение, споделено, съвет