Косопад

7
Добави коментар
Poirot
Poirot

Коко Семерджиев – Тайсъна, един от най-популярните ни боксьори, заминал навремето за САЩ, за да атакува световния връх, голямата мечта на живота му! Но документите му за пребиваване там изтекли и от американските спецслужби му поставили ултиматум – или ставаш наш сътрудник, или влизаш в затвора! Коко им казал ребром: „Убийте ме, но шпионин не ставам!“.

„След което ме забиха 6 месеца в затвора, белким ми уври главата!… Уж те държат там заради закона, а те изнудват – не станеш ли доносник, жална ти майка!“

Но не само с него се процедирало по тази схема. Когато от ФБР хванат нелегален без паспорт, не го депортират, а го държат зад решетките, докато склони.

А и използват затвора, за да печелят – някакъв евреин го взел под аренда и за всеки пандизчия държавата му плаща по 50 долара на ден. „Хранеше ни с какви ли не фъшкии, а другите 40 и кусур долара прибираше в джоба си. Я пресметни по 40 „зелени“ всеки ден от всеки, умножено по 4000, колкото бяхме там?! И затова също ме държаха цели 6 месеца! А да не мислиш, че вътре бяха някакви гадни злодеи, убийци, рецидивисти? Имаше и такива, хвърлили едно яйце по лека кола или пък си отворили бира да пият на спирката…“, ядосва се с днешна дата Тайсъна.

В затвора имало американци, които твърдели, че България се намира в Третия свят, възмущава се Коко. Обяснявал им, че сме „примата“ на Европа, че сме държава на 1300 години за разлика от тяхната, дето няма и 300.

„Дори им показвах в барчето наша кибритена кутийка и им викам: „Ей, ахмак, виж какво пише тук: „150 и кусур години железница в България“, а вашата има ли и 100? А знаете ли, че българинът е създал компютъра?“… Янките ме гледаха като зомбирани…“

Тайсъна и досега е-убеден, че у нас не се знае истината за САЩ. „Някои българи си въобразяват, че отидеш ли там, започваш да береш доларите по дърветата… Няма такова нещо!… Харесвам им само кънтри певците и църквата, но защо преди всяка проповед пасторът започва с „Господ да благослови Америка!“. Какво му пречи да каже „Господ да благослови Америка и света!“. Как обаче да го каже, като там не признават други освен себе си!? За тях друг свят няма!“, ядосва се боксьорът.