29 май, София – It Must Have Been Roxette

9
Добави коментар
user24
user24

вторник, 9 ное 2010 г. 17:01 ч.

Култовата рок-банда Roxette пристигат в България като част от световното си турне по промотирането на новия албум. Датата е 29 май, а мястото – зала 1 на Националния дворец на културата.

Продалите над 75 милиона албума и въртяните над 4 милиона пъти само в щатските радиостанции Roxette най-сетне ще посетят и България – като част от предстоящото световно промо турне на новия албум на бандата.

Шведската група изгрява в края на 80-те години със суперхита The Look от албума „Look Sharp!“, а оттам до втората половина на 90-те моментите, в които Roxette не са в музикалните класации са твърде редки.

Песни като „It Must Have Been Love“, „Listen To Your Heart“, „Joyride“, „How Do You Do!“, „Dangerous“, „Fading Like A Flower“, „Dressed For Success“ се оказват в основата на изключителния успех на бандата в спечелването на сърцата на меломаните.

Равносметката от пика на кариерата им седем студийни албума, продадени в над 75 милиона копия, повече от 4 милиона пъти пускане на техни сингли само в щатските радиостанции, впечатляващите четири години без прекъсване, в които песни на групата не слизат от престижната класация на „Билборд“.

Последното голямо турне на Roxette беше през 2001, когато те направиха обиколка из Европа. Световен тур обаче за последно имаше през вече далечните 1994-1995 с албума „Crash! Boom! Bang!“.

Затова събитието на 29 май 2011 в зала 1 на НДК по всяка вероятност ще бъде грандиозно. Билетите ще бъдат на цени от 60 до 150 лева, като все още организаторите не са обявили дата за начало на продажбата им.