Заредете дома си с… чист въздух

9
Добави коментар
sscarfacee
sscarfacee

Заредете дома си с… чист въздух

Радвайте се на чистота и свеж въздух у дома!

Чистотата в дома e изключително важна. Често пъти жените са обвиняване в прекалено вманиачаване на тема чистене. Оказва се обаче, че ако искате да предотвратите замърсяването на въздуха у дома, където изкарвате по-голямата част от времето си, трябва възможно най-често да почиствате дома си. Така ще го заредите с чист въздух.

Често пъти хората се страхуват от мръсния въздух навън, който никак не е добър за нашето здраве. Малцина обаче, че някои замърсители се внасят вкъщи с влизането и излизането.

За да намалите вредните частици и химикали във възуха у дома, предлагаме ви следните прости правила:

1. Почиствайте всекидневно пода – дори да не можете да пускате всеки ден прахосмукачка, освежавайте пода с един мокър парцал, който върши чудесна работа за отстраняването на праха и мръсотията.

2. Поддържайте нивото на влажност в стаята – прекалената влага предразполага към появата на акари и плесени. Ак0 поддържате влажност между 30 и 50 %, ще контролирате и тях, и други алергени. Проветрявайте дома си възможно повече пъти на ден.

3. Забранете тютюнопушенето в дома – пушенето не само вреди на вашето здраве, когато го правите, а също така е един от основните замърсители на домашния въздух.

Чудеса.нет препоръчва и: