„НепознатиТЕ” разкриват тайните на Фрида от АББА

139
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

bTV показва “Танцуващата кралица” ден преди тя да навърши 65 години

На 15 ноември някогашната брюнетка от АББА Фрида ще навърши 65 години. bTV е единствената медия, която ще излъчи документален филм за прочутата певица. Тя е родена по проект на Третия райх. Дълги години крие тайната на живота си. Среща баща си, когато е на 30 години и е вече част от АББА. В живота на Фрида има много скрити и тъжни моменти. За тях тя говори откровенно пред Георги Тошев в Зермат, Швейцария, където живее от години.

Тази неделя, 14 ноември, от 12.00 часа bTV ще покаже документалния филм “Танцуващата кралица”. Той разказва за живота на една от най-известните поп певици в света.

Близо 30 години след последния им запис, АББА продължават да бъдат един от най-устойчивите музикални феномени в историята на съвременната музика заедно с Бийтълс и Елвис Пресли.

От филма на Георги Тошев, режисьора Ема Константинова и оператора Румен Василев, зрителите ще научат къде и при какви обстоятелства е родена принцеса Ани Фрид Лингстад Роуцо. Защо се оттегли от шоубизнеса, каква е причината за разпадането на АББА, къде и с кого живее днес, защо понякога се връща в звукозаписното студио, но отказва да издаде нов албум, как минават дните й в планината, са част от въпросите, на които зрителите ще научат отговорите тази неделя.

Филмът ще покаже кадри от златните години на АББА, както и личен архив на Фрида от различни периоди в живота й. Някои от кадрите ще бъдат излъчени за първи път. Зрителите ще видят още срещите на Фрида с Пол Макартни, Фил Колинс, Джон Лорд. Журналистът Георги Тошев ще разпита някои от най-близките й приятели в Зермат, за които прочутата певица е просто Фрида.

„Танцуващата кралица” е част от поредицата „НепознатиТЕ” и е посветен на 65-годишния рожден ден на Фрида от АББА.

„НепознатиТе” тази неделя точно в 12.00 часа по bTV.