Кои са най-страшните чудовища на планетата?

1
Добави коментар
drgerev
drgerev

Кои са най-страшните чудовища на планетата?

Легенди се носят за всякакви страшни чудовища, които бродят из нашата планета – по суша или на морското дъно, по високите планински била – те са навсякъде, а може би и никъде. Или само в съзнанието ни? Едно е сигурно – те са страшни и ние всички, малко или много, вярваме в тях.

Чупакабра

Чупакабра безспорно е едно от най-страшните чудовища. Легендите за него идват от Мексико, но наскоро плъзна зловещият слух, че Чупакабра бил забелязан и у нас. Чудовището по принцип напада кози, но според преданията отвличало и хора. То изглежда ужасяващо – с червени очи, космати ръце и дълъг змийски език.

Дяволът от Джърси

Това чудовище идва от Ню Джърси, а сведения за него има още през XVIII век. Характерно за Дяволът от Джърси е, че може да става невидимо и именно така лови плячките си. Негова любима жертва са хората.

Йети

Снежното чудовище Йети е добре познато на всички, за него има много филми, писани са книги, общо взето то е звездата сред „колегите” си. „Снежният човек” е покрит с дълга козина, много по-голям е от човека и негови стъпки са заснемани от много хора. Има и много сведения за съществуването му, но учените и до ден-днешен не могат да докажат какво е това същество.

Чудовището от Лох Нес

Чудовището от Лох Нес се намира в едно от езерата на Северна Шотландия. Туристи дори са успявали да го заснемат – то прилича на динозавър – огромно е, има дълга шия и сравнително малка глава. Правени са стотици проучвания на учени с модерна технология, но на дъното на езерото не е намерена и следа от Неси. Тайнственото чудовище поставихме на последно място, тъй като е безобидно и досега няма данни да е нападало хора.

Чудеса.нет препоръчва и: