Тайните за красота на Гала

3
Добави коментар
temi
temi

Кой не познава Гала, кой не я е гледал на екрана? Красивата водеща на предаването „На кафе“ отдавна е неизменна част от ежедневието ни. Какви са тайните за красота и модните предпочитания на Гала и как поддържа форма?

Галина Будева (Гала) е родена на 13.02.1967 година в град Плевен. Завършила е педагогика и детска психология. За кратко се изявява като манекенка. Телевизионната й кариера стартира в супершоу „Невада“ по БНТ. След това е водеща на няколко предавания: „Топмодел зодиак“ по Канал 1, „Фамилия топ шоу“ по MSAT и „Мис Столверк“ по Евроком. През октомври 2000 година става водеща на сутрешното предаване „На кафе“ по Нова телевизия, което е на екран до юли 2005 година. От началото на същата година до 2008-а Гала е водеща и на предаването „Имаш поща“ по Нова телевизия.

През есента на 2007 година води и риалити шоуто „Пълна промяна“. След свалянето на „На кафе“ от екран Гала и съдружниците й от „Глобал Мегазин“ ООД започват да издават списанието „На Кафе“. През 2009 година предаването „На кафе“ се завръща в ефира на Нова телевизия и се излъчва всеки делничен ден от 09:15 часа. Отскоро е с нов уникален декор. Гала има 13-годишна дъщеря Мари от бившия си съпруг – бизнесмена Константин Будев. В момента красивата водеща е щастливо влюбена в приятеля си Стефан.

Какви са тайните за красота и модните предпочитания на Гала и как поддържа форма? Какво е твоето определение за красота? Гала: Не обичам дефинирането на понятия. Красотата е по-скоро усещане, отколкото нещо материално и физическо, което можеш да видиш с очите си.  

Как се отразява майчинството на красотата в различните периода от растежа на детето? Гала: В началото раждането се отразява пагубно на красотата, защото почти не спиш, не мислиш за себе си и за външния си вид по никакъв начин. Цялата ти енергия, любов, грижи, всичко е прехвърлено на това малко същество. Да се сетиш да се грижиш за себе си и за външния си вид остава някъде в периферията. Постепенно започваш да намираш време за себе си и за други неща. Може би след първата година започваш да се връщаш към женската си природа, суетата и женствеността. Искаш да направиш реверанс към тях и лека-полека нещата се случват. Почваш да се побираш в старите си дрехи, което също е от значение и пали желанието ти да промениш нещо във външния си вид.

Каква е връзката между любовта и красотата? Когато човек е влюбен, става ли по-красив? Гала: Със сигурност! Не знам каква точно е връзката, формулата и химията, предполага се, че я има, но със сигурност ставаш по-красив! Ти влюбена ли си? Гала: Влюбена съм, да! Не знам дали външният ми вид отговаря на това, но съм!

Блясъкът в очите ти е лесно уловим, но трябваше и да попитам! А какъв е стилът ти на обличане? Гала: И него ми е трудно да определя, но мога да кажа какво обичам да нося. Обичам по-практични в ежедневието си дрехи, най-често ходя с дънки и риза, дънки и тениска. Много повече се обличам спортно, отколкото елегантно. Разбира се, когато съм на официално събитие, съм елегантно облечена.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Гала: Имам много. Има такива, на които нямам дрехи в гардебора си, например Alexander McQueen и Vivienne Westwood. Има и такива, които много присъстват в гардероба ми – Fendi, Ungaro, Rocco Barocco, но не мога да кажа, че само това са марките и ги търся, и следя всичко ново, което излиза при тях. Понякога купувам неща, зад които не стои никакво име и марка, просто зящото ми харесва дрехата и мисля, че ще изглеждам добре в нея.

А отношението ти към БГ дизайнерите какво е? Мислиш ли, че са на световно ниво? Гала: Мисля, че няма българска мода! Много ни се иска, много хора се стараят и работят в тази насока, но за да я има, трябват много неща, не е достатъчно само едно име. Нагласата, държавата, хората, които ще носят тези дрехи… много неща трябва да се случат, за да говорим за българска мода. Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш? Гала: Обичам много да обикалям по магазините, когато ми остане време, разбира се. Отделям доста време, защото много трудно пазарувам. Аз съм човек, който много трудно си харесва нещо. Винаги си мисля, че в следващия или по-следващия магазин ме чака нещо много по-хубаво, по-фамозно, нещо, за което съм си мечтала и си казвам „защо да купувам това, като ще си купя другото“. Обикновено обикалям, обикалям и накрая се връщам и го купувам, което е смазващо и уморително. Но в крайна сметка, така пазарувам.

Колко чифта обувки имаш? Гала: Много са, не знам точно колко, вечно нямам място за обувки. Много над 100 чифта са, но в сравнение със стилистката ми Кремена Халваджиян, въобще не смея да кажа, че имам много обувки. Въпреки че ходя по-спортно облечена, имам много повече обувки на висок ток, отколкото спортни.

Малки или големи чанти? Гала: Нямам отношение към чантите, за съжаление. Имам чанти, купувам чанти, но обикновено гледам някои от приятелките ми, които разбират много от чанти, да са с мен, когато трябва да си купя. Имаше много дълъг период, в който ходех без чанти, пъхах всичко по джобовете. След това като започнах да си купувам чанти, си дадох сметка, че за разлика от обувките, в които мога да се влюбя, да избирам, знам какво търся и как точно да изглеждат, към чантите нямам такова отношение. Иначе обичам по-големите.

Какви бижута носиш? Гала: Големи, масивни, обемни, с камъни, колкото по-обемни, толкова по-добре. Много обичам бижутата!

Каква козметика използваш? Гала: Много козметика използвам. Darphin е козметика, която много харесвам и от известно време присъства на нощното ми шкафче, на тоалетката, в банята ми и навсякъде. Открих я покрай моя приятелка, която е вносител на марката, станах и рекламно лице впоследствие. Оказа се фантастична козметика. Понякога кожата ми проявява различни алергични реакции, но Darphin не само, че никога не ми е дразнела кожата, но и виждам положителните й ефекти. Имам много козметични продукти и на Shiseido. От декоративната козметика – Yves Saint Laurent, Dior, отново Shiseido. Маските за лице са любимият ми продукт от всеки вид козметика. Може да не си купя нещо от пълната серия, макар че обикновено купувам всичко, но маска – задължително. Не обича тоалетни млека и никога не си почиствам лицето с тях, предпочитам измиващи продукти. Имам чувството, че почиствайки с тоалетно мляко и с тампон сякаш не успявам да сваля всичко. Не обичам козметични продукти с лифтинг ефект (създават ми дискомфорт), а предпочитам дълбоко хидратиращи. Обичам да ми е спокойно и комфортно и с дрехите, и с обувките, и с козметиката. Какъв грим предпочиташ? Гала: Лек! За съжаление ми се налага да слагам малко повече за телевизията, но мога да кажа, че съм човекът на екран с най-малко грим. Сама се гримирам, никога не ползвам гримьор. В ежедневието слагам само спирала и малко руж.

Кой е любимият ти парфюм? Гала: Нямам любим. Последният ми е новият на Shiseido. Непрекъснато купувам нови аромати. Ако трябва да избера една марка, предпочитам парфюмите на Chanel.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й? Гала: Категорично положително! Човек, който е правил „Пълна промяна“, няма как да има негативно отношение. Не съм се възползвала, то е видно, но това не означава, че няма да го направя. Все си мисля, че в един момент ще си направя гърди.

Това означава ли, че гърдите са частта от тялото, която не си харесваш и би коригирала? Гала: Напротив, харесвам си ги! Аз не обичам големи гърди, не бих си сложила големи, но си мисля, че в някакъв момент бих си сложила малко. Имам много дрехи, които лятото бих искала да нося без сутиен и затова.

А към подмладяващите процедури какво е отношението ти? Мислиш ли, че козметиката е достатъчна? Гала: Идва момент, в който само козметиката не е достатъчна. Моята дерматоложка д-р Паскова, която много обичам, ми е слагала ботокс в ефир миналата година и мога да кажа, че съм много доволна. Аз съм човек, който прави много мимики с челото си, а тази мимика е най-ненужната.

При много жени, които са си сложили ботокс, стои много неестествено, а при теб не е така! Гала: Това е, ако ти го сложи некадърен дерматолог. Има различни странични ефекти като падане на клепач и други, но лошо сложеният ботокс си личи най-вече по учуденото изражение и мефистофелските вежди. Другият краен резултат е абсолютното парализиране, челото не ти мърда грам, което никак не е за препоръчване. Аз затова казвам, че д-р Паскова е вълшебница.

Спазваш ли диети? Гала: Не. Мога да спазвам всякакви диети. Случвало ми се е да гладувам, но не го правя редовно.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Гала: Зеленчуци. Ям много салати и то защото обичам, а не защото е диетично. Да речем плодовете, които също са много полезни, не присъстват много в менюто ми, защото не ги обичам. От време на време пия фрешове, но рядко ям плодове.  

Кои са най-големите ти хранителни изкушения? Гала: Шоколадово суфле.

Как поддържаш фигурата си? Гала: Фитнесът е моят спорт, защото не харесвам никакви „танцувални“ методи за поддържане на форма от типа на аеробика. За съжаление от началото на лятото не съм стъпвала във фитнес залата и малко се ядосвам на себе си, но ще трябва да намеря време. Когато съм редовна, ходя 3-4 пъти седмично.  

Колко често ходиш на фризьор, козметик и маникюрист? Гала: На фризьор ходя веднъж месечно за боядисване, иначе всяка сутрин в предаването ми правят нещо по косата. Така, както мога да се гримирам сама, с косата си нищо не мога да направя. На козметик ходя рядко. На маникюр също. Сега открих този нов „ши лак“, който е изключително удобен за работещи и ангажирани жени, две седмици не ми мърда от ръцете.    

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Гала: Много обичам спа центровете и често ги посещавам. За почивка винаги избирам дестинации, в които има хубав спа център. Много обичам масажите.

Харесваш ли еротичната си фотосесия? Лесно ли свали дрехите пред обектива? Гала: Не ми беше много лесно, но не ми беше и кой знае колко трудно. Много често на море съм без горнище на банския, а фотосесията ми за „Плейбой“ беше нещо подобно – бях по бикини. Чисто физически не ми беше кой знае колко трудно да сваля дрехите, но да взема това решение ми беше трудно. Вече бях отказвала неведнъж. Още за първия брой на „Плейбой“ ми бяха предложили да снимам корицата. Христо Кьосев успя да ме убеди, ние с него сме завършили един университет. Той като главен редактор на списанието някак намери начин да ме убеди и така.

Би ли се снимала отново? Гала: Не знам, ако съм в такъв момент, в който реша „защо пък не“, не мисля, че има нещо, което да ме притеснява.  

Страх ли те е от старостта? Гала: Страх не е точната дума. Естествено, че не я харесвам и искам да дойде колкото може по-късно, но не мога да кажа, че мисля и се страхувам.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Гала: Временно би могло, знам ли?

Ти как поддържаш духовната си красота? Гала: Не знам въобще как се отговаря на такъв въпрос. Не знам колко съм красива духовно, това би трябвало да го кажат хората около мен. Опитвам се да имам чисти, открити и директни отношения с хората около мен и това по някакъв начин сигурно ми помага да оставам духовно чистоплътен човек. Вярваща съм, това сигурно също ми помага.

Как релаксираш? Гала: Много трудно! Трудно ми е да се откъсна от ежедневието си, от битовизмите, от проблемите, дори когато ги няма никакви. Непрекъснато мисля какво ще стане утре, дъщеря ми добре ли е, ако не е с мен, как са близките ми, в работата всичко наред ли е…? Постоянно в главата ми е въртележка от такива мисли и те се отразяват на почивката ми, но аз съм свикнала да живея по този начин и така някак успявам да си почивам.      

Каква е цената на красотата? Гала: Физическата красота има донякъде финансово измерение – козметиката и грижите струват пари и ако искаме да изглеждаме добре ще трябва да инвестираме, разбира се. Струва и друго – чисто емоционално да поддържаш добро приятелство и добри отношения с хората около теб, да държиш свежи емоциите във връзката си – това също се отразява на външния вид.

А в кариерата как е? Предимство или пречка е красотата в твоята професия? Гала: Специално за телевизия може би помага да изглеждаш добре и да си в добра форма. Поне в началото, за да ти отворят вратата, помага. Като се явиш на кастинг за някакво предаване, първо те гледат как изглеждаш. Може би има хора, които биха могли да се справят по-добре от мен и мои колеги, а въобще не стигат до телевизията заради външния си вид.

Усещаш ли любовта на хората? Винаги си била любимка – любимото момиче в супершоу „Невада“, любимата телевизионна водеща? Гала: Усещам я, да! И честно да ти кажа понякога съм се притеснявала от това, защото в „Невада“ бяхме шест момичета, абсолютно еднакви, еднакво подстригани, еднакво облечени, еднакво неговорещи, еднакво само усмихващи се и сочещи някакви предмети, които рекламираме… Ставало ми е неловко заради другите момичета, когато публиката скандира моето име, защото полагаме еднакви усилия и правим едно и също нещо. И в други моменти също усещам любовта на хората. Когато ме спират непознати, за да ми кажат нещо мило, естествено, че ми става приятно. Гали суетата, но е и задължаващо!

Снимки: 1-4 и 6 – „На кафе“ – Нова телевизия, 5 и 7 – Лилия Йотова

19.11.2010/Интервю на Биляна Божилова