Фейсбук е опасен за здравето, може да ви докара астма

4
Добави коментар
drgerev
drgerev

Фейсбук е опасен за здравето, може да ви докара астма

Най-голямата социална мрежа Фейсбук може да бъде опасна за здравето. Лекари наскоро установили зависимост между Фейсбук и астмата. Повод за изследването станал 18-годишен младеж, който получавал пристъпи всеки път, когато видел профила на бившето си гадже във Фейсбук. Момчето започвало да се задъхва, като пристъпите ставали все по-силни. Докторите не можели да открият къде е проблемът, докато майката не им разказала за Фейсбук.

Тийнейджърът бил толкова обсебен от приятелката си, че дори си направил фалшив профил в социалната мрежа. Така той се опитвал отново да контактува с нея, но всеки път получава астматични пристъпи. Лекарите го посъветвали да изтрие профила на бившето си гадже и да прекъсне всякакъв контакт с Фейсбук за известно време. Оказало се, че астмата на 18-годишния младеж веднага отшумяла, щом премахнал момичето от списъка си с приятели.

Това не било единственият подобен случай. И други хора, предразположени от астма, се чувствали зле, когато влизат в страницата на Фейсбук. Обемът на дихателната дейност на тези потребители спадал с близо 20%.

Наскоро пък евродепутат се обяви изцяло срещу социалната мрежа, като я нарече заплаха за психичното здраве на човека. Според него Фейсбук може да доведе до депресия, тъй като потребителите прекалено се затварят в себе си и заживяват виртуален живот, а не истински.

Чудеса.нет препоръчва и: