Замъците на Румъния – тема за Румъния – Idi.bg

63
Добави коментар
tao
tao

Замъкът Пелеш   

Замъкът Пелеш се намира близо до Синая в Румъния. Построен е в края на 19-ти и началото на 20-ти век от Карол I. Замъкът е отворен за посетители почти през цялата година, с изключение на месец ноември. Часовете за посещение са различни според сезона.

Замъкът Бран   

Замъкът Бран често е наричан Замъкът на Дракула, макар самият Дракула, Влад Цепеш, никога да не е живял в него. Въпреки това Бран е голяма туристическа атракция. Интериорният музей може да бъде посещаван от туристи.

Дворецът на културата

  

Дворецът на културата се намира в Яш. В него се помещават четири музея: Музеят на изкуствата, Музеят на историята, Етнографският музей и Музеят на науките и технологиите. Музеят на изкуството е един от най-важните в страната.

Замъкът Фъгъраш

  

Замъкът (или крепостта) Фъгъраш съществува от 14-ти век. Въпреки че не е бил поддържан добре, той се е запазил през вековете. В него се намира Музеят на археологията.

Замъкът Хунедоара

Замъкът Хунедоара, известен още като Замъка Корвин, датира от 14-ти век. Построен е в  готически стил, с  подвижни мостове и кули. Това е замъкът, в който Влад Цепеш е бил затворен няколко години. Реставрираният замък сега е музей на археологическите разкопки от ерата, към която той принадлежи.

Замъкът Пойенари

Руините на този замък са разположени на територията на румънския град Търговище. Замъкът Пойенари също се свързва с името на Влад Цепеш, който го реконструира от руините по време на управлението си. За да се стигне до замъка, посетителите трябва да изкачат около 1500 стълби.

Крепостта Сучава

Крепостта Сучава датира от 14-ти век и се намира в Буковина (област Молдова). Крепостта в град Сучава е достъпна и допълва другите интересни места в областта, включително и защитените от ЮНЕСКО рисувани манастири.

Крепостта Колтести  

Крепостта Колтести, която днес е в руини, някога е била замък (13 в.). Тя е разположена на хълм в планината Траскъу в Румъния.

Крепостта Ръшнов

Крепостта Ръшнов е построена през 14-ти век, като укрепление при инвазията на тюрките и татарите. Днес тя се намира в румънския окръг Брашов.   Замъкът Енисала  

Замъкът е 13-вековна крепост и се намира в окръг Тулча, Румъния.   Замъкът Нямц  

Замъкът (или крепостта) Нямц се намира в Таргу Нямц, Северна Румъния. Той датира от 14-ти век.   Замъкът Кендефи  

Замъкът Кендефи, познат също като Замъка Сантамария Орлеа, се намира в Хунедоара.  Въпреки че замъците, представени дотук, датират от Средновековието, този конкретно е в бароков стил.

  Източник: goeasteurope.about.com

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 6671 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност