5 съвета за здрави нокти през зимата

3
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Студът, вятърът и дъждовете са истинска напаст за нежните дамски ръце, включително и ноктите. Освен лошите атмосферни условия, през есента и зимата организмът ни често изпитва недостиг на витамини и минерали, а това прави ноктите още по-уязвими – те лесно се чупят, гладкостта им се нарушава и вместо ефект, се превръщат в дефект за ръцете ни.

Предлагаме ви няколко класически и изпитани съвета, как да си осигурим здрави и красиви нокти и през зимата.

Съвет 1
В лошо време не излизайте без ръкавици, дори да ви се струва, че не е толкова студено. Ноктите реагират на атмосферните влияния невидимо за самите вас. Защитете ги добре и не допускайте ръцете ви да изпитват и най-малък студ.

Съвет 2
Ежеседмичната грижа за ноктите е задължителна и през студените дни. Потапяйте ръцете си във ваничка с топла вода и рициново масло. Известно е, че рициновото масло заздравява ноктите и ги предпазва от свободните радикали. Добър вариант също е два – три пъти в седмицата да потапяте по десетина минути ръцете си в запарка от лайка. Минимум усилия, време и средства – сигурен ефект.

Съвет 3
Дори да сте железен привърженик на перфектния маникюр, трябва да осъзнаете, че ноктите имат нужда от почивка. Осигурете им поне един ден в седмицата “да дишат” без да ги третирате с лак, заздравител, основи и всякакви други химически продукти.

Съвет 4
Скъсявайте ноктите си периодично (веднъж, а още по-добре два пъти месечно). Дължината в никакъв случай не е определяща за красотата на маникюра, а за да бъдат ноктите ви нечупливи и здрави, имат необходимост от възстановяване. Не прекалявайте с пиленето, правете го само когато се налага, с качествена пила и щадящо за нокътя.

Съвет 5
Не забравяйте да използвате натуралните продукти, които имате под ръка вкъщи, за да заздравите ноктите си. През зимата лимоните са част от ежедневието ни, например. Какво тогава пречи да натъркате малко ноктите си с вътрешната част на лимонова кора или с изцеден лимонов сок. Осигурявате им здравина и нечупливост. А можете да правите масажче на пръстите (съответно на ноктите) си с бадемово масло или зехтин дори докато гледате любимия си сериал.