Коледна кошничка от хартия

6
Добави коментар
artandblog
artandblog

Всяка Коледа на пазара се предлагат какви ли не глинени, керамични или пластмасови изделия. Много често обаче ни трябва нещо красиво, малко и с което можем лесно да се разделим. Например ако искаме да подарим бонбони или красива коледна играчка можем да използваме този евтин, но красив вариант на опаковка.

Необходими материали:

картон
опаковъчна хартия
ножица
лепило
панделка

Инструкции:

Започнете с квадратно парче красив цветен картон. Размерът зависи от вас, според желание за малка или голяма хартиена кошничка. За ваше улеснение можете първо да оразмерите на три части от всички страни. С линия и молив начертайте много тънки линии и по тях прегънете. Прегънете диагонално и четирите външни квадрата, както е показано на картинката. Важно е да следвате посоката им – вертикалните и хоризонталните прегъвки трябва да са навътре, а диагоналните навън. Тази плоскост на хартията ще бъде вътрешна за кошничката.

А за да декорирате външната част е необходимо да обърнете. Видими ще бъдат четири страни, затова е добре да работите само с тях. Най-лесният начин е просто да залепите квадрат от опаковъчна хартия. Също така можете да залепите снежинка или обемен елемент, който предварително сте направили.

Следващата стъпка е да направите в четирите ъгли дупки с перфоратор. За да се затвори кошничката трябва да се издърпат на вътре всички ъгли.

Първо промушете панделка през едната дупка, после в съседната и така докато обиколите всички.

Завържете на красива панделка. Източник: smallfryandco

Сподели:

tweet

Tags: ЕкоИдеиКоледаколедна кошничкаОпаковкаот хартияхендмейд