Коледен чорап с филцови снежинки

5
Добави коментар
artandblog
artandblog

Направете си цяла дузина коледни чорапи за камината, а ако нямате такава си нарисувайте. Можете да направите и няколко за подарък. Необходими материали:

– филц

– молив

– ножица

– линия

– ютия

– шевна машина

– игла и конец

Инструкции:

Използвайте този шаблон за коледен чорап, за да изрежете две части за чорапа и две части за маншета на чорапа от филц. Използвайте остатъците за декорацията със снежинки. На шевна машина зашийте маншета към основата на чорапа, както е показано на картинката. Повторете същото и с другата страна. Изгладете на горе маншета. Наложете една към друга половините лице с лице и зашийте страниците на маншета. Продължете на долу по цялата форма на чорапа. Изрежете ръбовете със зиг-заг ножица. Обърнете маншета върху чорапа.

За да го украсите използвайте този шаблон за снежинки или сами си сътворете. Всяка форма на снежинка има три размера. С молив пречертайте върху филц. За ваше улеснение можете да си направите три размера кръг и в тях да прерисувате формата. Върху молива минете на шевна машина с цветен конец. А после с малка ножица и много търпение изрежете на около 1-2 мм от конеца, както е показано на картинката, така че да се получи нежна снежинка. Когато сте готови с всички първо ги подредете върху страните, а после можете да ги залепите или зашиете с един два бода върху коледния чорап. Източник: purlbee

Още по темата:

Сподели:

tweet

Tags: ИдеиКоледаколеден чорапот платполарснежинкаФилцхендмейдшаблон за коледен чорапшаблон за снежинки