Немски теолог: хомофобията в католическата църква идва от гей свещеници

5
Добави коментар
jool
jool

Немски теолог: хомофобията в католическата църква идва от гей свещеници

24 ноември, 2010 at 12:12 am

Немски теолог изказа твърдението, че хомофобията в католическата църква е диктувана от гей свещенослужители, които не могат да заявят открито сексуалната си ориентация.

Дейвид Бергер, който е специалист по трудовете на Св. Тома Аквински и бивш издател на католическо списание, заяви пред немски жерналисти, че е крайно време Ватиканът да признае за множеството гейове сред клира си.

Пред сп. Der Spiegel той заяви: „Трябва да се признае, че голям брой католически свещеници и членове на висшия клир в Европа и САЩ са с хомосексуални наклонности. Най-ужасната хомофобия в католическата църква идва от хомофилни свещенослужители, които отчаяно се терзаят от собствената си хомосексуалност.”

„Очевидно е, че тези, които следват копнежите си, биват по-яростно отхвърляни именно от тези, които с болка потискат тези желания в самите себе си.”

Бергер, който също е гей, е отраснал в лоното на църквата, но се разкри като хомосексуален този април. Той използва случая, за да разкрие годините си на страдание в хомофобската атмосфера на църквата.

Сега, вече преподавател в средно училище, той издава книга за опита си като хомосексуален в рамките на католическата църква със заглавие Der heilig Schein („Светата илюзия”).

Източник: PinkNews.co.uk | Гласувай

Like this:

Like Зареждане…

Related

Entry filed under: ЛГБТК новини, Религия и езотерика. Tags: Германия, Дейвид Бергер, гей, католицизъм, лесбийки, религия, хомосексуални, хомосексуалност, християнство, църква.