Основни пречки пред отслабването. Токсини в организма

43
Добави коментар
bojidarzim
bojidarzim

Posted on | November 27, 2010 | 1 Comment

В организма на съвременния човек може да има повече от три килограма токсини. Всичко това се дължи на нерационалното хранене, токсините и добавките в храните, приемането на различни лекарства, употребата на алкохол и цигари, недостатъчната физическа активност. Голямо натрупването на токсини може да има и в храносмилателната система. Страничен ефект е задържането на вода, което допълнително увеличава теглото.

При тези условия, дори и да спазвате диети и ограничения в храненето, ефектът от тях няма да е значителен. Трябва да бъдат премахнати токсините и причините за лошо храносмилане. Това трябва да се поддържа като начин на живот и хранене, за да не се натрупват отново значителни количества токсини.

До натрупването на токсини може да доведе приемането на храни като снаксове, салами, безалкохолни напитки. В тях има множество оцветители, хранителни добавки, химически добавки, консерванти, овкусители. В саламите се добавят нитрати. Пушените продукти в повечето случаи не се опушват наистина, а се добавят химикали, които създават ефекта на опушено. Тези храни трябва да се избягват поне в определени периоди, за да се даде възможност на организма да се изчисти от натрупаните токсини.

За храносмилателната система е важна редовната дефекация. Тя се постига чрез балансирано хранене, избягване на белите храни и ограничаване на приеманото месо. Необходима е и достатъчна физическа активност. При нужда могат подходящо да се използват клизми. Могат да се използват препарати и хранителни добавки за нормализиране на чревната флора. Трябва да се знае, че алкохолът в големи количества е един от основните врагове на нормалната чревна флора и влияе зле на цялата храносмилателна система. Може да се направи и изследване за паразити, тъй като те също натрупват токсини в организма и вредят на нормалното храносмилане. При наличие на паразити лечението трябва да се проведе под лекарски контрол или под контрола на специалист фитотерапевт.

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло и през нея се изхвърля значително количество токсини. Подходящата физическа активност, потенето и поддържането на чистотата й са важно условие за отделянето им. Процесът може да бъде ускорен чрез редовно посещаване на сауна. Не само за кожата е важно приемането на достатъчно количество вода.

Черният дроб е основният орган, който обработва токсините в организма и затова неговото прочистване е важно за оптималната му работа. Най-добре това става чрез 2-3 разтоварващи дена, през които се приемат само сокове от ябълки, моркови и червено цвекло. Преди и след тези разтоварващи дни трябва да има по няколко дена, през които се приема лека плодово-зеленчукова храна и салата от глухарче, която е много полезна за черния дроб. Тази салата се прави от зелените листа на глухарчето овкусена като обикновена салата. Използването на зехтин е благотворно за черния дроб. При по-тежки случаи могат да се използват билкови отвари за допълнително прочистване под контрола на фитотерапевт.

За допълнително очистване на цялото тяло могат да се правят периодични разтоварващи дни, през които се пият коктейли от соковете на цитрусови плодове: грейпфрут, портокал и лимон. На пазара има богата литература за лекуване чрез сокове. Различните видове сокове прочистват органите и нормализират тяхната работа.

Комбинацията от описаните методи води до добро прочистване на организма като страничен ефект е съпровождащото ги отслабване. Тяхното периодично приложение гарантира постоянен резултат.

 

Дневник на промените

Все още никой не е предоставил коментар, който да представлява мнение заслужаващо да бъде отразено в статията. Вие може да сте първи в това

Comments