Пуснаха еротичен календар с кукли Барби

14
Добави коментар
user24
user24

четвъртък, 2 дек 2010 г. 16:48 ч.

Създателите на прочутите кукли Барби съдят авторите на календар за 2011, в който моделите са голи играчки на компанията, поставени в някои, меко казано, лесбийско-еротични пози.

Според авторите на странния проект, аржентинците Брено Коста и Гилермо Соуса, календарът е станал факт със съдействието на производителя на играчки Matchbox, който е собственост на създателите на Барби Matell. От европейския клон на компанията обаче отричат да са действали заедно с артистите и смятат съвсем сериозно да ги съдят за опошляване на образа на куклата.

Коста и Соуса обаче са категорични, че календарът е коментар на това колко много секс се използва в съвременното обществено, за да се продава. И като се разгледа внимателно творението им, това става абсолютно ясно – докато при някои месеци се виждат просто голи Барбита, то в други те са поставени по две в меко казано еротични пози.

Съвсем логично това не се е понравило на Matell, които предпочитат да продават секс на малките момиченца по малко по-завоалиран начин. От компанията коментират, че нямат нищо общо със снимките.

„Не искаме Барби да бъде представяна в тази светлина, особено и с нашето лого на фотосите. Ще предприемем съдебни действия срещу създателите на проекта.“, обяснява говорител на фирмата. Той обаче може да е щастлив, че Коста и Соуса поне не са добавили Кен в произведението си.

Целия календар може да разгледате тук!