Диета на Даниела Пестова

2
Добави коментар
kozmo
kozmo

Топ манекенката Даниела Пестова е родена на 14. 10. 1970 г. в град Теплиц, Чехия. Започва да се снима за списания още на 15 години. Оттогава винаги е поддържала в перфектно състояние своята фигура.
При ръст 180 см манекенката тежи 55 кг. Нейната гръдна обиколка е 86 см, талията – 58 см, а обиколката на бедрата – 91 см. Ако някой смята, че е лесно да се постигнат такива пропорции на тялото – лъже се.
Самата Даниела споделя, че не гладува, но се храни изключително правилно и се занимава редовно със спорт.
Три пъти седмично тя ходи на фитнес тренировки, докато двете й деца са на училище.
Нейните тренировки включват: 30-40 минути кардио на велоергометър, кростренажор или на бягаща пътека, след това разтягане и малко силови упражнения.
Даниела често сменя програмата си, за да не й доскучава във фитнес залата, но винаги започва с упражнения за коремната преса. След като обработи всички мускули, почива и повтаря целия цикъл още веднъж.
Два пъти седмично се занимава с пилатес в домашни условия, за да поддържа тонуса на мускулатурата си. Намира, че упражненията от системата на пилатес не са сложни, но пък трябва внимание да се изпълнят качествено. За плюс смята и факта, че те не предизвикват голяма умора, а точно обратно – мотивират те да продължаваш тренировката. След това се чувстваш много бодър.

По отношение на храненето си манекенката е много стриктна. Тя избягва традиционната чешка кухня и се храни предимно със зеленчуци, обича много тофу. Не е вегетарианка, но яде малко месо.

Дневно меню
На закуска пие само чаша черен чай и малко пробиотично кисело мляко.
Обядът се състои от порция зеленчукова супа или бульон от пилешко месо.
Вечерята е много лека, предимно от белтъчни храни: яйца, сирене, пилешко и др.
Между храненията си позволява малко краставица или парченца моркови.
Единствените лакомства, който може да си позволи рядко, са чаша червено вино или малко парче черен шоколад.

Даниела съветва всички дами да се научат да се разтоварват и да отделят повече време за себе си.  Когато на нея й остане половин час свободно време, което е почти разкош при нейното натоварено ежедневие, тя го използва за себе си – вана, почивка, масаж. С усмивка заявява, че къщата й не е в перфектна форма, но това не е толкова важно, а този половин час може да допринесе много за външният вид и настроението на стопанката.
Когато е в командировка, а това е много често, Даниела си избира предварително хотел, в който има фитнес зала, и то добре оборудвана. Ако се случи да няма зала, предприема една значително интензивна разходка, която трае поне половин час.