Идеи за провинциална френска декорация – първа част

21
Добави коментар
lucynda
lucynda

10.12.2010 г.

Заимствайте някои от елементите и цветовите нюанси на провинциалния френски стил, за да разнообразите Вашия интериор у дома.

Какво е френски провинциален стил?  

Френският провинциален стил се дефинира с елегантен вид, съчетаващ в себе си елементи от природата и от провинциалния град. Можете лесно да пресъздадете този стил в дома си, като използвате при интериорния дизайн повече антични вещи, сини и жълти цветове, флорални и природни мотиви, позлатени елементи, дантели, декоративни изкуствени облицовки.

Изискана екстравагантност

 

Разкошни и натруфени завеси, пищни тъкани и позлатени мебели – всичко това описва стаята във френски провинциален стил. Отличителният знак на стаята в този стил е елегантността: великолепие, но нецелящо показност, детайлност, но не прекалена. За да запазите хармонията  в стаята, съчетавайте умело мебелите и използвайте по-меки цветове.

Кухня по френски  

В тази кухня класическият гранитен плот е заменен от дървен, който е в синхрон с декора с френски провинциален стил. Завършен вид на този стил придават и дървените шкафове с резба и дървеният плот.

Някои идеи от битпазара  

Съчетанието на няколко покупки от битпазара могат да превърнат стаята Ви в уютно помещение. Лампта-трофей, френският стол и старият кафез добавят характер на стаята, който се подсилва и с подредените умело стенни чинии. Бледожълтият цвят и елементите със син цвят придават специфичен френски стил на стаята.

Поглед в миналото  

Античните вещи изпълват тази уютна стая, но тъканите и вещите са онези елементи, които придават френското усещане тук. Обърнете внимание на голямото тапицирано кресло до прозореца, което замества традиционния диван, и позиционирането на двата старинни стола и табуретките.

Красив баланс  

Античният орнамент на тавана и дървеното канапе придават светлина и ефирност на стаята. Впечатление прави балдахиновият плат, който се спуска от античния орнамент. Множество малки декоративни възглавници и одеяла правят пространството удобно и привлекателно.

С дъх на градина  

Пренесете усещането от градината в дома си с разнообразни свежи цветове. Мекият зелен нюанс и завесите на прозореца са в тон с декорираната с китайски мотиви стена. Цветно настроение добавят и пъстрите чинии, както и централно разположените вазички с естествени цветя.

Гледка от арката  

Прекрасната арка предлага чудесна гледка към съседната стая. Златистите стени подхождат на пода в неутрален цвят, както и на камината. Цветови акценти се поставят от черната холна масичка и синьо-белия порцелан.

Сладки сънища  

Белите завеси, окачени на леглото, му придават замечтан вид, а белият цвят на стените създава чувството, че сте в небето и сте заобиколени от облаци. Хексагоновите плочки правят стаята по-просторна.

Просто чудесно  

Понякога по-опростеният дизайн има по-голямо въздействие. Скъпите материали и изтънчените детайли правят пространството по-изискано. Неутралните цветове, окачените тавани и широкото пространство създават усещане за чистота.

Изложба  

Тази колекция от хербарии на стената придава височина на окачените тавани. Бледозеленият цвят координира с античните картини. Дъбовият паркет, подреден като рибена кост, придава очарование на стаята.